RTX Full-Face 2 i Tour Rack-finish.

Full-face gånger två från Cleveland

Mångsida RTX Full-Face 2 och spelförbättrande Smart Sole Full-Face tar plats i butikerna.

Text: Eric Franzén • 2024-01-24 Uppdaterad 2024-01-23

Årets vinter bjuder på en omfattande uppdatering av Clevelands wedgefamilj. Nu har turen kommit till deras fullface-modeller, det vill säga wedgar med en träffyta som har heltäckande skåror och ofta även ett mer utdraget tåparti.

RTX Full-Face 2 Vänder sig till spelare som prioriterar mångsidighet från sina wedgar och gärna arbetar med klubbans bounce och loft vid de kortare slagen runt greenerna. Nytt för den andra generationen av RTX Full Face är att Clevelands HydraZyp-teknologi nu tillämpas på träffytan, där de blästrade och laserfrästa linjerna säkrar rikliga och jämna spintal under både torrare och blötare förhållanden.

Ingenjörsteamet har också ökat ZipCore-inlägget med hela 96 procent, vilket stöder att tyngdpunkten centreras vid träffpunkten för en jämnare utgångsvinkel, spintal och bollhastighet.

RTX Full-Face 2 kommer med sulslipningar som har anpassats efter tre olika loftspann. På huvuden med lägre loft, 50 till 52 grader, finns en S-formad sulslipning som har åtta grader i bounce. Från 54 till 56 grader gäller en liknande S-form på slipningen med 10 grader i bounce, för att ge lite mer hjälp i bunkern. Vid 58 grader och högre är det en C-formad slipning på sulan, vilken har en bounce på 8 grader för att enklare glida under bollen vid floppslag.

RTX Full-Face 2 kostar 1 999 kr med Tour Satin-finish och 2 099 kr med Tour Rack-finish.

Smart Sole Full-Face placerar sig på skalan andra ände som ett renodlat spelförbättrande alternativ. De fyra modellerna är utformade för att hjälpa spelaren med specifika närspelsslag och har en extra bred sula, vars design har delats upp i tre nivåer.

C-modellen är wedgen för lägre bump-and-run-slag.
G-modellen har primärt utformats för fulla eller halva distanswedgar in mot greenerna.
S-modellen ska främst erbjuda en smidig väg ut ur bunkern.
L-modellen ger högre slag för situationer när det finns mindre green att jobba med.

Smart Sole Full-Face har den största träffytan som någonsin funnits på en Cleveland-wedge, där vi hittar siktlinjer på den nedre delen som underlättar att hålla bladet neutralt i uppställningen.

Smart Sole Full-Face kostar 1 899 kr med stålskaft och 1 999 kronor med grafit.

Både RTX Full-Face 2 och Smart Sole Full-Face finns i butik den 10 februari.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-01-24
UtrustningClevelandÖvrig utrustningWedgar
Rulla till toppen