Cleveland CBX 4 ZipCore finns i butik från 10 februari.

Här är Clevelands nya cavitywedgar

CBX 4 ZipCore skapade med liknande viktning och design som mer förlåtande järnset.

Text: Eric Franzén • 2024-01-17 Uppdaterad 2024-01-17

Under åren har varumärket Cleveland ett antal mer eller mindre klassiska bladwedgar på sitt samvete. På senare tid har dock också den förlåtande CBX-linjen utgjort ett intressant tillskott i bolagets utbud. Detta är en spelförbättrande wedge med cavity-design som skapats för att komplettera järnset av samma karaktär. 

Den senaste generation går under namnet CBX 4 ZipCore. Som namnet antyder återfinns ZipCore-lösningen i modellen, där lättviktsmaterialet med låg densitet placeras i huvudet för att positionera tyngdpunkten direkt bakom träffytan. Något som främjar huvudets övergripande stabilitet, vilket återspeglas i att CBX 4 ZipCore begåvats med seriens hittills högsta totala MOI-värden.

Inuti huvudet återfinns även ett inlägg av termoplastiskt elastomer för att dämpa träffens vibrationer. På träffytan samverkar HydraZip-teknologin, där yttre skiktet blästrats och utrustats med laserfrästa linjer i syfte att maximera friktionen, ihop med UtilZip-skåror som utformats för att enklare skära igenom klipprester och andra fragment i gräset.

Den nya CBX ZipCore-serien kommer med dynamiska sulslipningar som optimerats för respektive loft. Bland dessa tre respektive varianter har den främre kantens avfasning setts över för att ge en mjukare kontakt med gräset vid slag runt greenerna.

– Det som är fantastiskt med nya CBX 4 ZipCore är att de har en liknande design och viktning som moderna förlåtande järn, vilket gör övergången från dina järn till wedgar mer konsekvent, kommenterar Joe Miller, europeisk produktchef på Cleveland Golf Europe.

CBX 4 ZipCore kommer i loften 44, 46, 48, 50, 52, 54, 56, 58 och 60. Standardskaft är KBS Hi Rev 2.0 (115 gr) och UST Recoil Dart 80 Wedge (grafit).

Modellen finns butik den 10 februari, där den kommer att kosta 1 999 kronor (stålskaft) samt 2 099 kronor (grafit).


Text: Eric Franzén • 2024-01-17
UtrustningClevelandUtrustningWedgar
Rulla till toppen