Wilson Staff Model Blade och CB i full prakt.

Tidlös touch från Wilson

Klassiska blad och avskalad CB-modell väntar i nya Staff Model-linjen.

Text: Eric Franzén • 2024-01-11 Uppdaterad 2024-01-11

Wilson drar sig inte för att blicka bakåt när den senaste generationen Staff Model-järn presenteras. Bolagets rika historia, där deras järn har funnits i bagen vid hela 62 majorsegrar, lyfts fram som en drivande inspirationskälla under utvecklingen av nya Staff Model Blade och Staff Model CB-modellerna.

För Staff Model Blade har det främst handlat om att bygga vidare på den tidlösa design som har präglat modellen genom åren. Rent prestandamässigt har tyngdpunkten justerats mer mot tån för att linjera den ännu närmare bladets absoluta mitt.

– Staff Model Blades är en vanlig modell bland våra Tour-spelare, eftersom den exakta tåviktningen gör att träffytan håller sig öppen och inte sluter sig i handen. Den smidda 8620 kolstålkonstruktionen ger också en mjuk känsla, vilket gör det lättare för en elitspelare att manövrera bollen efter behov, säger Jon Pergande, innovationsansvarig för Wilson Golf.

Cavity back-järnen bygger på samma grundläggande viktlösning som bladmodellen, vilket också ligger helt i linje med ambitionen att låta dem mixas upp i komboset. Även om anslaget är något mer förlåtande i CB-modellens längre järn handlar det fortfarande om en smidd klubba som främst vänder sig till de som prioriterar precision och kontroll.

– CB-järnen utmärker sig genom sin exceptionella stabilitet vid träffar utanför mitten, kompletterat av baksidans cavity-design som adderar en touch av förlåtande egenskaper till modellens övergripande estetiska intryck, säger Jon Pergande.

Båda modellerna finns i butik den 24 januari och levereras med True Temper Dynamic Gold Mid 115 som standardskaft.

Priser:
Staff Model Blade – 13 500 kronor (sju järn med stålskaft)
Staff Model CB – 11 500 kronor (sex järn med stålskaft)


Text: Eric Franzén • 2024-01-11
UtrustningJärnUtrustningWilson
Rulla till toppen