Den som väntar på en mattröd TruFeel-boll kan börja räkna ner till mitten av maj.

Dags för nya Tour Soft och TruFeel

Titleist uppdaterar två av sina mest populära modeller för spinn och kontroll inför kommande säsong.

Text: Eric Franzén • 2024-01-10 Uppdaterad 2024-01-10

Tour Soft gjorde entré för sex år sedan när modellen ersatte de tidigare storsäljarna NXT Tour och NXT Tour S. Sedan dess har Tour Soft-bollen hittat sin plats bland ett stort antal spelare med olika handicap som söker ett alternativ utanför premiummodellernas prisklass, men med mjuk känsla och pålitlig kontroll över flykten.

När den senaste generationen av Tour Soft släpps i butik den 24 januari kommer det att finnas betydande förändringar i den centrala konstruktionen. En ny kärna av ökad storlek väntar längst in i bollen och är den största på marknaden för en modell med ett jonomer-skal. Själva skalet har också reviderats, där Titleist Fusablend-mix av jonomer och mjukgörande polymerer har finjusterats för att möjliggöra ökad spinn i känsliga wedgeslag nära greenen.

Den nya Tour Soft kostar 449 kr per dussin och kommer initialt att släppas i vit, gul och grön version samt även i en rosa variant som kommer först i juni.

TruFeel kommer också i en ny version, där TruTouch-kärnan har reviderats för att leverera mer hastighet i kombination med den erkänt mjuka känslan som är karakteristisk för modellen. Skalet har också blivit något tjockare än tidigare för att ge lite mer spinn runt greenen. Priset för denna modell är 349 kr per dussin. Den vita standardmodellen släpps först nu i januari och följs sedan av gula (i butik den 1 mars) samt en matt röd version (den 15 maj).


Text: Eric Franzén • 2024-01-10
UtrustningBollarTitleistUtrustning
Rulla till toppen