Nystartade Pregsports kläder ska underlätta för gravida golfspelare. Foto: Pressbild

Golfkläder

Svenska Pregsports satsar på aktiva gravida

Funktionella golfkläder för kvinnor som vill fortsätta att vara aktiva under sin graviditet.

Text: Olof Åsgård • 2023-10-18 Uppdaterad 2023-10-18

I augusti lanserade svenska Pregsports sin första kollektion för gravida kvinnor med träningslinnen, t-shirts, stödstrumpor, kepsar, vattenflaskor och golfmarkörer.

Plaggen designas i Sverige och tillverkas i Portugal. Materialet i kläderna (linnen 799 kronor, t-shirts 849 kronor) är återvunnen nylon som är gjord av plast från havet. Materialet andas och är elastiskt. Känslan påminner om mocka och är mjuk mot huden. 
Stödstrumporna (149 kronor) är gjorda av bambu, som är bättre för miljön än bomull. Bambutyget ska även upplevas som mjukare på foten och fibrerna är mer ihåliga vilket gör strumporna mer absorberande och håller dem torra och tar bort lukt. 

Grundaren och vd:n Sandra Elstig fick idén när hon 2020 var gravid med sitt första barn. Då upptäckte hon att det fanns ett stort tomrum att fylla när det kommer till funktionella aktivitetskläder för gravida.
– Då insåg jag att mammor förtjänar den rätta utrustningen. Och inte som jag den sommaren, som fick gå runt i min partners alldeles för stora tröjor.

Idén växte och till slut startade hon Pregsports. Förutom golf vänder sig företaget till kvinnor inom golf, padel och ridsport. Till säsongstarten 2024 kommer fler golfplagg lanseras.
– Hittills har vi mötts av positiva hejarop från kvinnor som saknat denna typ av anpassade plagg. I dag ser vi primärt ett flöde av internationella intressenter på vår hemsida, men hoppas såklart på ökad uppmärksamhet från den svenska och nordiska marknaden, säger Sandra Elstig.


Text: Olof Åsgård • 2023-10-18
UtrustningDamkläderGolfkläderKläder för gravidaModeUtrustning
Rulla till toppen