Spider Tour och Spider Tour V är två av de fem modeller som ingår i nya Spider Tour Series.

Utrustning

Höstens heta tourputters från TaylorMade

Spider Tour Series ute i slutet av oktober.

Text: Eric Franzén • 2023-09-19 Uppdaterad 2023-10-11

Spider-serien såg dagens ljus redan 2008 och har sedan dess varit synonymt med stora och prestandadrivna malletputters med en utstuderat futuristisk präglad design. 

I höst breddar TaylorMade sin populära putterlinje ytterligare när den nya Spider Tour Series når butikerna. Likt tidigare bygger modellerna på en MOI-främjande flermaterialskonstruktion. Den nya stålchassiramen har möjliggjort för ingenjörsteamet att optimera tyngdpunkten bättre för varje huvud och för den spelartyp som modellen har utformats för.

Man har också integrerat samma vibrationsdämpande Hybrar-kudde som används i bolagets spelförbättrande Stealth-järn i konstruktionen, där den återfinns strax bakom träffytan för att förbättra ljudet och känslan vid träff. TaylorMade har även återgått till det mjuka Pure Roll-inlägget av Surlyn som ursprungligen användes i Spider X-modellen, och det kommer med skåror som är vinklade 45 grader nedåt för att underlätta genereringen av rätt mängd toppspinn på puttar. Samtliga modeller kommer i en metalliskt dämpad grå gunmetal-finish som har fått en PVD-beläggning för att förbättra hållbarheten. Spider Tour Series kommer att kosta 4299 kr när den finns tillgänglig i butik den 27 oktober, med undantag för Spider Tour S, som kommer senare nästa vår.

Spider Tour

TaylorMade har här uppdaterat en av Spider-seriens mest välkända huvuden med nya material i konstruktionen samt en mer optimerad viktfördelning. De har ökat det uppmätta MOI-värdet (totalt 5 700) med 700 jämfört med föregående version av Spider Tour. Precis som de andra huvudena i Spider Tour-serien har den den grafiska siktlösningen True Path Alignment.

Spider Tour X

Det här är modellen som har funnits i Rory McIlroys bag och är främst skapad för spelare som söker ett Mallet-huvud med viss bladkänsla. Detta uppnås genom att vikten har placerats mer i huvudet och genom en design som har gjorts något mindre i storlek.

Spider Tour Z

Det är en helt ny modell som designmässigt utgår från Spider Tour-huvudet, men med vikten mer placerad framåt för att främja något mer rotation av bladet.

Spider Tour V

Det här är seriens minsta huvud och den har en mer avskalad design utan de karakteristiska vingarna. Tyngdpunkten är placerad 27 millimeter bakom träffytan, jämfört med 35 millimeter i Spider Tour. Den har den mest uttalade bladrotationen av de fem modellerna i serien.

Spider Tour S (bild på modellen ej tillgänglig i nuläget)

En något större version av den ursprungliga Spider-modellen. Huvudet har en totalvikt som är något högre och ett motbalanserat grepp. Den finns tillgänglig med skaft i längderna 35 och 38 tum.


Text: Eric Franzén • 2023-09-19
UtrustningPuttersRory McIlroyTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top