Utrustning

FootJoys superexklusiva kollektion till Sverige

Nu lanseras FootJoys nya premiumkollektion 1857 i Sverige. Produkterna kommer bara att säljas via en enda återförsäljare i landet – Ullna Golf Club utanför Stockholm.

Jesper Johansson • 2019-04-25

För de flesta golfare är varumärket FootJoy synonymt med handskar och golfskor. Företaget grundades 1857, när amerikanen Fredrick Packard lämnade sin fars skobutik för att starta sin egen verksamhet. Packards intresse för golf ledde några år senare in företaget på golf och resten är, som det brukar heta i filmens värld, historia.

Nu skriver företaget ett nytt kapitel genom att lansera den superexklusiva kläd- och skokollektionen 1857 som är en hommage till årtalet då företaget grundades. Det handlar om premiumläder, klassiska tillverkningsmetoder och stor noggrannhet i produktionen.

På torsdagen hade kollektionen Sverigepremiär på Ullna Golf Club, vilket också är det enda försäljningsstället för 1857-serien i Sverige.

FootJoys superexklusiva kollektion till Sverige

Bland produkterna i kollektionen hittas randsydda golfskor med kalvskinnsläder och korksula. Skorna finns i åtta olika färgvarianter och prislappen är 7 500 kronor. Den retroinspirerade golfhandsken går loss på 800 kronor.

Andra produkter i serien är exempelvis pikétröjan Birdseye Knit som är tillverkad i en blandning av bomull och spandex, med en button down-krage, för 1 300 kronor. Eller en v-ringad kashmirtröja för 2 800 kronor, som verkar tänkt att passa lika bra på som utanför banan.

Mer om den exklusiva premiumkollektionen går att läsa på den specialgjorda hemsidan fj1857.com, men produkterna går i Sverige som sagt bara att köpa på Ullna GC.

FootJoys superexklusiva kollektion till Sverige
FootJoys superexklusiva kollektion till Sverige

Scroll to Top