5de3e79614e1c

Utrustning

Drivertest: Ping G410 Plus

Läs mer om: Svensk Golf säger Ping G410 Plus använder mycket av samma teknologi som hos föregångaren G400. Men en stor nyhet till i år är att drivern har en flyttbar 16-gramsvikt för att optimera bollflykten. Dessutom har Ping G410 Plus en ny träffyta, som är smidd i en, enligt Ping, perfekt temperatur för att

Svensk Golf • 2019-03-13
Drivertest: Ping G410 Plus
Svensk Golf säger

Ping G410 Plus använder mycket av samma teknologi som hos föregångaren G400. Men en stor nyhet till i år är att drivern har en flyttbar 16-gramsvikt för att optimera bollflykten. Dessutom har Ping G410 Plus en ny träffyta, som är smidd i en, enligt Ping, perfekt temperatur för att ge maximal bollhastighet utan att bryta mot gällande regelverk.

Här kan du läsa om alla drivers i vårt test!

Panelsnacket

HCP 0–5 “Jag kan inte missa med den. Jag får försöka lära mig att leva med ‘blodådrorna’ på kronan. De är fula i min bok men den här drivern ger fart och stabilitet.”

HCP 15–18 “Jag upplever enorm kontroll med den här drivern. Jag är inte rädd att slå out! Den här kommer gå rakt för mig.”

För vem?

I högre utsträckning än flera konkurrenter är skillnaden i bollhastighet och längd mellan de bästa och sämsta slagen liten med G410 Plus. Exakt vad det beror på (det höga tröghetsmomentet möjligen?) är svårt att sätta fingret på, men flera testpersoner hyllar stabiliteten hos den här drivern. Spelare som söker riktigt låga spinnegenskaper gör dock bäst i att hålla sig till 2017 års G400 LST-driver eller någon ny driver i den kategorin, för G410 Plus ger spinntal som överlag är lite över snittet.

Så gick årets drivertest till!

Drivertest: Ping G410 Plus

Scroll to Top