5de4194655d8d

Utrustning

Utrustningstest: Ping G400 LST

Svensk Golf har testat årets utrustningsnyheter.

Text: Svensk Golf • 2018-02-13
Utrustningstest: Ping G400 LST

Svensk Golf säger:

Lågspinnsversionen LST är även den 445 kubikcentimeter stor. Jämfört med G-serien har slagytan bytts ut och är nu smidd i ett material som är både hårdare och mer flexibelt. Poängen är en hetare slagyta överlag. Tyngdpunkten i LST-huvudet sitter mer mot tån (fadeviktad) än i standardhuvudet men framför allt längre fram, närmare slagytan, vilket enligt Ping ger cirka 300 rpm lägre spinntal i genomsnitt.

Panelsnacket:

“Klart skönare ljud än i min G30 LST, som att stänga en dyr tysk bildörr istället för en billig fransk.”
“Jämfört med kategorins två andra drivers upplever jag att G400 är mest förlåtande, men jag saknar lite av den solida och explosiva känsla som Sub Zero ger.”

Utrustningstest: Ping G400 LST

Foresight Sports GCQuad säger:

För vår testpanel är spinntalen runt 400 rpm lägre med LST än vanliga G400-drivern med samma loft. Presterar en högre jämnhet i resultaten längd- och spridningsmässigt än konkurrenten Sub Zero. 

Plus:

Jämfört med föregångarna G LST och G30 LST så attraherar det kompaktare G400 LST-huvudet den tilltänkta målgruppen bättre.

Fråga:

Ping undviker ju flyttbara vikter, men i just den här modellen skulle det väl vara intressant att kunna justera tyngdpunkten?


Text: Svensk Golf • 2018-02-13
UtrustningDriversPingUtrustning
Scroll to Top