5de41e260140a

Ny generation av Scotty Cameron-putters

I slutet av mars finns nya generationen av Scotty Cameron-putters i butik.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-23 Uppdaterad 2019-12-12

Titleist meddelar att en ny generation av de populära Scotty Cameron-modellerna kommer att finnas i butik till våren. Bland nyheterna hittar vi en fyrvägsbalanserad suldesign, förbättrad vibrationsdämpande teknik och förnyade konturer och uppställningar. 

Från och med 30 mars finns de nya Scotty Cameron-modellerna i butik och kollektionen 2018 av Select-putters är en vidareutveckling av Scotty Camerons multimaterial-konstruktion som vi sett på tidigare putters från tillverkaren. Balansen, viktdistributionen, ljudet och känslan är alla förbättrade från tidigare generationer, enligt klubbtillverkaren.

Den nya serien putters innehåller sju stycken moderna blad och mid-mallet-modeller. Klassiker som Select Newport, Newport 2 och Newport 2,5 finns fortfarande kvar. Men den nygamla bladmodellen Laguna kommer nu finnas till försäljning.

Uppgraderade putters från Ping


Klassiska Odyssey-puttern släpps i lyxförpackning

Nyheterna i korthet:

• Siktet har förbättrats för att ge mer självfötroende över bollen. En tunnare topplinje tillsammans med mer fyrkantiga former ger en renare känsla vid addressering, enligt Scotty Cameron.

• 30 procent mer vibrationsdämpande material gör att ljudet och känslan förbättrats. Allt för att man tydligt ska höra och känna var man träffar bollen och på så sätt kunna förbättra sin puttning.

• För första gången är klubbornas sulor nu fyrvägsbalanserade. Detta för att snabbare kunna rikta in puttern mot målet. Balansen i alla nya putters från Titleist Scotty Cameron är också framflyttad mot tån för att väga upp vikten av skaftet och greppet- Det här resulterar, enligt Scotty Cameron, i att klubban enklare startar rakt bakåt och därmed blir puttarna oftare på den tilltänkta linjen.

Här är Titleists nya wedgar

Scotty Camerons nya putters är i borstat stål för att reducera reflektioner från solen som kan blända.

I butik: 30 mars.

Rekommenderat pris: 3 999 kronor.

Ny generation av Scotty Cameron-putters
Ny generation av Scotty Cameron-putters
Ny generation av Scotty Cameron-putters
Ny generation av Scotty Cameron-putters

 
Text: Jesper Johansson • 2018-01-23
UtrustningPuttersScotty CameronUtrustning
Rulla till toppen