Utrustning

Här är Titleists nya wedgar

I höstas fick vi se bilder på Titleists nya wedgar. Nu vet vi mer om teknologin i SM7-modellen.

Jesper Johansson • 2018-01-22

Titleist lanserar nu sina nya SM7-wedgar. Företagets wedgemakare, Bob Vokey, har vidareutvecklat den framgångsrika SM6-wedgen som introducerade den progressiva CG-designen. Företaget säger nu att de nya wedgarna har ännu mer valmöjligheter i vilket slag du vill slå, förbättrad distans- och bollflyktskontroll och ger mer spinn.

Hur har de gjort de då?
Titleist har sedan tidigare fem olika ulor för att anpassa wedgen efter ditt eget svingspår. Nu har de också lagt till en typ av sula, D Grind, som är gjord för spelare som söker mycket bounce. Samtidigt är den formad för att göra det möjligt att öppna och stänga bladet ännu mer.

Titleist har också vidareutvecklat sin Center of Gravity-design från SM6-modellerna. Wedgarna med högt loft har vikten ännu högre upp på bladen, och de klubbor med lägre loft har vikten närmare sulan. Det här gör att känslan i träffögonblicket blir bättre och känslan från slag efter slag känns likadant.

De nya wedgarna har också vidareutvecklade skåror för ännu mer spinn. Wedgarna har också behandlats för att skårorna ska hålla längre – och därmed kunna finnas i din bag en längre tid.

De nya wedgarna kommer att finnas i tre olika färger. Chrome, borstat stål samt “Jet Black”. På företagets hemsida kan du specialbeställa wedgarna med egna stämplar och färgkombinationer. Där kan du också välja ett annat skaft, grepp och ferrul för att göra så att klubban representerar dig som person.

I butik: 11 mars.

Rekommenderat pris: 1 599 kronor.

Här är Titleists nya wedgar
Här är Titleists nya wedgar
Här är Titleists nya wedgar
Scroll to Top