Zurich Classic Of New Orleans – Round Two

Jordan Spieth byter ut sin trotjänare?

Vi trodde länge att allt hade ett slut utom relationen mellan Jordan Spieth och hans putter. Men bilder visar att amerikanen verkar vilja testa något nytt på det kortklippta gräset.

Text: Jesper Johansson • 2017-05-18 Uppdaterad 2017-05-18

Har du sett Jordan Spieth putta någon gång är det med största sannolikhet hans svarta Scotty Cameron-putter du sett sänka puttar.
Amerikanen har använt den under hela sin proffskarriär och har skördat stora framgångar med den, blanda annat en seger i The Masters, och en i US Open.

Men nu har världssexan problem med spelet. Den forne världsettan var 2016 näst bäste puttare på hela PGA tour. I år är han rankad 39.
Han har vunnit en gång i år, på Pebble Beach, men har sedan dess haft det svårt. Så här sa han efter att ha missat cutten i The Players Championsship:
– Jag har inte riktigt kunnat lista ut spelet på och runt greenerna. De här greenernas gräs blir ganska svåra att vila puttern på och, historiskt, när Bermuda-gräs blir så – har jag problem att sikta ordentligt.

 

Se Spieths slitna putter och rostiga wedgar

Det här kan vara början på slutet av en era. Jordan Spieth har nämligen setts träna med en helt annan putter tidigare i veckan.

I tisdags testade amerikanen en Scotty Cameron T5W Tour Only. Puttern har en ”flow neck” och ett SuperStroke FlatSo 1.0-grepp.


Text: Jesper Johansson • 2017-05-18
UtrustningJordan SpiethPGA TourPuttersScotty CameronTournyttUtrustning
Rulla till toppen