5de458b3cf660

Utrustning

Nya svenska golfmärket ska göra golfen ungdomlig

Enligt tradition är en golfhandske vit eller svart. Men det behöver den inte vara. Ett nystartat svenskt golfmärke har lanserat handskar och andra produkter i färgkombinationer som inte hör till golfens vanligheter.

Jesper Johansson • 2016-11-29

Är du trött på att ha en vit eller svart golfhandske? Då kan det nya svenska golfmärket – Yips Golf – vara något för dig.

Deras nya handskar är nämligen allt annat än traditionella. Med kamouflagemönster och andra speciella utseenden försöker de locka fram ungdomen ur golfarna.

Nya svenska golfmärket ska göra golfen ungdomlig
Foto: Yips Golf

– Det handlar om att sätta färg på golfen. Vi vill få bort den svartvita golfen, säger Yips Golfs vd, Martin Pettersson.

Men det nystartade företaget nöjer sig inte med handskar. Handdukar med speciella mönster finns redan på deras hemsida, och till våren kommer det finnas strumpor och annat med mönster som bryter normen.

– Vi jobbar med lite strumpor i zebramönster. Vi ska utveckla våra produkter men också se trenderna från år till år och följa med. Vi vill utmana det klassiska som funnits länge. Vi vill vara mer vågade och utmana traditionen, säger Pettersson.

Nya svenska golfmärket ska göra golfen ungdomlig
Foto: Yips Golf

Det nystartade företaget har arbetat med att sprida sitt varumärke via Instagram och trots att de bara funnits i åtta månader har försäljningen gått bra.

– Det har mottagits väldigt bra. Det hör av sig folk jämt och ständigt som är intresserade av våra produkter. Lagret har nästan tömts, trots att vi lanserade i slutet av den svesnka säsongen. Det tuggar på.

Än så länge är företaget i en uppstartsfas. Men det finns planer att expandera med ännu fler produkter.

– Vi har tittat lite på att göra skor men också tröjor, som kanske ligger närmast framför oss, säger Pettersson.

Här är Sveriges nya golfmärke

Scroll to Top