5de481daa8dcb

Nya heta prylar inför 2016

Är du laddad inför den kommande säsongen? Här är 25 spännande nya produkter att kolla närmare på.

Text: Oskar Åsgård • 2016-01-13 Uppdaterad 2016-01-13
Nya heta prylar inför 2016
HERRSKO
FootJoy D.N.A 2.0
PRIS: 2 195 KR
FootJoy har uppdaterat sin sportiga toppsko och bland annat gett den en ny design ovantill. Vänder vi på skon hittar vi ett helt nytt spiksystem från Softspikes som heter Tour-Lock och har en något lägre profil. Inför 2016 hittas D.N.A-skon dessutom i MyJoys-programmet vilket låter dig designa och färgsätta skon efter precis din smak.
Nya heta prylar inför 2016
BAGVAGN
Alphard Duo Cart Evolution
PRIS: 3 900 KR
Duo Cart Evolution är en ny bag från Alphard, som har den unika funktionen att bag och vagn sitter ihop i ett. Ihopfälld mäter bagen 33 x 117 x 47 centimeter och väger nio kg. Toppen är 9,5 tum och har 14 fullängdsavdelare mellan facken. Olika ytterskal finns dessutom för den som vill byta färg på bagen.
Nya heta prylar inför 2016
JÄRN
Cobra King Forged Tec/King Pro CB/MB
PRIS: 10 995 KR
(7 JÄRN, STÅLSKAFT)
Tre nya smidda järnmodeller från Cobra, där de läckert mattsvarta Pro-modellerna tar sikte på de duktigare spelarna medan mer förlåtande Forged Tec är tänkt att passa en bredare målgrupp. Alla modeller har volframvikter i sulan, Forged Tec i både tå och häl, för att öka tröghetsmomentet i klubbhuvudet och göra klubban mer förlåtande.
Nya heta prylar inför 2016
BOLLAR
Wilson DX3 Urethane
PRIS: 400 KR
Wilson marknadsför sin nya boll DX3 Urethane som världens mjukaste uretanboll, med en kompression på 55. Frukten av den låga kompressionen och det mjuka, klistriga uretanskalet är en boll som ger en mjuk känsla och levererar bra spinnkontroll runt greenerna.
Nya heta prylar inför 2016
DRIVER
Cobra King F6
PRIS: 3 495 KR
Nya King F6-drivern har försetts med en liknande viktteknologi som i årets Fly-Z+-driver, där en vikt kan fl yttas bakåt eller närmare träff ytan för att påverka bollflykten genom att ändra utgångsvinkel och spinntal. Kommer i fyra olika färger med justerbart loft i spannet 9–12 grader.
Nya heta prylar inför 2016
DRIVER
Srixon Z 355
PRIS: 3 799 KR
En nyhet från japanska Srixon som tillverkats med ett tyngre klubbhuvud, 211 gram, och ett lätt skaft med hög balanspunkt. På samma sätt som en motviktad putter ökar detta klubbans totala tröghetsmoment (MOI), vilket Srixon gjort för att skapa en stabilare driver som ska leverera mer längd.
Nya heta prylar inför 2016
DRIVER
Wilson FG Tour F5
PRIS: 4 000 KR
Den nya hoselkonstruktionen i FG Tour F5-drivern väger bara 5,3 gram och är tolv procent lättare än i föregångaren vilket låtit Wilsons ingenjörer omplacera vikten för att optimera tyngdpunkten. Träffytan är också något större och drivern kommer med tre olika viktskruvar för att kunna optimera spinn och bollflykt efter varje individ.
Nya heta prylar inför 2016
DRIVER
TaylorMade M1
PRIS: 5 999 KR
Den nya toppdrivern i TaylorMades portfölj inför 2016 har en krona tillverkad i kolfiber ihop med en träff yta och underdel i titan, en viktbesparande design som frigjort tio gram för att sänka tyngdpunkten.
Undertill har drivern försetts med två viktskenor, där flyttbara viktskruvar kan användas för att justera bollflykten i höjd- och sidled.
Nya heta prylar inför 2016
PUTTER
Scotty Cameron Futura X7/X7M
PRIS: 3 595 KR
Designen är snarlik X5-modellen, men en närmare titt visar att träffytan och sulplattan tillverkats av lättviktsaluminium för att förflytta mer vikt till den omkringliggande stålramen och göra puttern stabilare. Huvudet är jämförelsevis också tio procent större. Enligt Scotty Cameron själv är det två modeller som är snällare än X5 och låter bättre i träff en. Bägge modeller finns också i motviktade utföranden.
Nya heta prylar inför 2016
HERRSKO
ECCO Cage
PRIS: 2 000 KR
Med en ny bakdel, som låser fast hälen, ihop med en nydesignad yttersula som ska aktivera fotens muskulatur är det här en stabil sko som ska ge förutsättningar för fötterna att röra sig på ett naturligare sätt. Finns i en mängd olika färger.
Nya heta prylar inför 2016
JÄRN
Mizuno
MP-25
PRIS: 8 550 KR
(6 JÄRN, STÅL)
Precis som i årets JPX-850 Forged-järn har Mizuno adderat metallen bor i stållegeringen som smidda nya MP-25 tillverkats av för att kunna göra träff ytorna tunnare och ge mer bollhastighet än i föregångaren MP-54.
Nya heta prylar inför 2016
BAG
Sun Mountain
TwoFive
PRIS: 1 995 KR
Nätt och superlätt bärbag som bara väger ett kg. Men trots den lätta konstruktionen så rymmer bagen fyra fullängdsavdelare, en ordentlig dubbelbärsele och fyra fickor att fylla med kläder, bollar och andra nödvändigheter.
Nya heta prylar inför 2016
JÄRN
Wilson C200
PRIS: 6 000 KR
(6 JÄRN, STÅL)
Wilsons nya C200-järn är enligt företaget de längsta järn de tagit fram, sett till slaglängd. Hemligheten ska vara en design där huvudet försetts med tunna skåror som går rakt igenom huvudet runtom hela träffytan för att kunna ge högre bollhastighet i träffen.
Nya heta prylar inför 2016
BAG
Ogio Aquatech
PRIS: 3 299 KR
Tillverkad helt i lättviktiga och vattentäta material har Ogios designers gett Aquatech-bagen en ansiktslyftning inför 2016. Dels kommer den nya bagen i en trio nya färgkombinationer, dels har bagen också gjorts lite större för att du ska få plats med mer kläder och annat samt begåvats
med en ny förbättrad topp.
Nya heta prylar inför 2016
WEDGE
Mizuno MP S5
PRIS: 1 399 KR
Nya S5 har ett smitt klubbhuvud som är något större än i fjolårets nyhet MP T-5, med en något rundare form. Tack vare särskilda sulslipningar, som rekommenderats av tourproffset Luke Donald, ska wedgeserien vara väldigt mångsidig och passa en mängd olika typer av slag. Finns i färgerna Blue Ion och White Satin.
Nya heta prylar inför 2016
JÄRN
Callaway Apex CF 16/Apex Pro
PRIS: 9 999 KR (7 JÄRN, STÅL)
Callaway har genom åren rönt stor framgång med sin ”Face Cup”-teknologi som gör en större del av träff ytan hetare tack vare väldigt tunna väggar i perimetern. I fjol introducerades teknologin i järnsetet Big Bertha, nu får även ett smitt järn samma konstruktion med nya Apex CF 16. Olika stål har använts i långa (3–7) respektive korta (8–SW) järn, där de senare inte flexar lika mycket, för att åstadkomma utmärkt kontroll genom setet. Prestandamässigt ska nya modellen av Apex Projärnen vara väldigt lik, men med en form, ett ljud och en känsla som mer liknar uppskattade X-Forged-järnen från 2013.
Nya heta prylar inför 2016
PUTTER
Odyssey Works Tank Cruiser
PRIS: 2 799 KR
Nya Tank Cruiser är en putterserie designad med Fusion RX-inserten, Versamönstret på ovansidan för att underlätta siktet och Cruiser-teknologin med justerbar motviktning. Tre olika vikter (5, 15 och 30 gram) går att skruva fast i greppändan för att ändra balansen i klubbhuvudet, som i sin tur kan justeras +/- 10 gram. Kommer i modellerna V-Line, #7, #1 Wide och 2-Ball Fang.
Nya heta prylar inför 2016
JÄRN
TaylorMade PSi/PSi Tour
PRIS: 10 999 KR/12 499 KR (7 JÄRN, STÅL)
Kvar är de TaylorMade-kännetecknande fartskårorna i sula och på var sida om träffytan. Men målet med nya PSi-järnen var att skapa ett mer tilltalande utseende, ljud och helhetskänsla än föregångarna. En nyckel i den processen har varit att ta fram en ny medaljong på baksidan av klubbhuvudena med en särskild plast- och metallblandning som dämpar och optimerar vibrationerna i träffen.
Nya heta prylar inför 2016
JÄRN
Titleist 716 AP1/AP2/CB/MB
PRIS: 6 499 KR (AP1, 6 JÄRN, STÅL)
8 999 KR (AP2, 6 JÄRN, STÅL)
10 499 KR (CB/MB 7 JÄRN, STÅL)
Inför 2016 har Titleist uppdaterat hela sin järnserie och ett ledord i de nya modellernas design är volfram. Den tunga metallen har nyttjats flitigt av Titleists ingenjörer i AP1, AP2 och CB – med huvudsyftet att optimera tyngdpunkten och göra respektive modell mer vänlig att handskas med. I AP1 har exempelvis 50 procent mer volfram använts i klubbhuvudet jämfört med föregångaren från 2014. Bladmodellen MB har fått en nygammal design, som är gjord för att likna den forna 680 MB-modellen.

Text: Oskar Åsgård • 2016-01-13
UtrustningBagarBollarCallawayCleveland/SrixonCobra/PumaDriversEccoFootJoyJärnMizunoOdysseyOgioPuttersScotty CameronSkorSun MountainTaylorMadeTitleistUtrustningVagnarWilson
Rulla till toppen