Alex Norén under förra veckans PGA Tour-tävling. Foto: Getty Images

Toursvepet

Norén i topp – Stark tvåa – Björk femma

Flera svenskar har startat veckans tävlingar strålande.

Text: • 2024-01-19 Uppdaterad 2024-01-19

Klicka här för att komma till veckans ledartavlor

PGA TOUR

The American Express 1/4. Tio birdies, en eagle, en dubbelbogey och resten par. Torsdagens 62 slag, tio under par, på La Quinta CC (en av tre banor i veckan) förde upp Alex Norén i delad ledning i veckans PGA Tour-tävling. Norén startade på hål 10 och efter sju spelade hål var 41-åringen sju under par.
– Jag tror aldrig jag varit sju under efter sju, och då slår jag out på åttonde hålet, sa Norén till PGA Tour efter ronden. 
Dubbelbogeyn på åttan var enda plumpen i protokollet och glömdes bort efter att Norén gjort fem birdies på sina sista nio hål.
– Bara roligt att vara här. Jag gillar den här tävlingen och banan är vacker, sa Norén som slutade delad 42:a på Hawaii förra veckan som var hans första tävling för säsongen.

Alexander Björk, som missade kvalgränsen förra veckan, har fått en mycket bättre start i Kalifornien. Björk spelade också La Quinta och inledde med 64 slag, åtta under par. Det gör att 33-åringen är delad femma, två slag bakom ledarduon med Alex Norén och Zach Johnson. 
David Lingmerth spelade Nicklaus Tournament Course första ronden. 36-åringen gick runt på 70 slag, två under par.

Snittscorer rond 1:

  • Nicklaus Tournament Course (par 72): 68.670
  • La Quinta Country Club (par 72): 67.500
  • Pete Dye Stadium Course (par 72): 69.920

LPGA TOUR

Tournament of Champions (1/4). Maja Stark slutade tvåa förra året och efter första ronden är 24-åringen tvåa igen. Stark inledde med 67 slag, fem under par, och är två slag bakom ledande japanskan Ayaka Furue. Stark noterades för sex birdies, en bogey och resten par på Lake Nona G&CC i Orlando, Florida. 
Efteråt var hon nöjd med det mesta, förutom spelet med drivern.
– Det mesta var stabilt överlag förutom min driver, tydligen kom jag tillbaka från lågsäsongen med en quickhook i bagen, så det är inte bra. Men allt annat var ganska stabilt, sa Stark till LPGA efter ronden.

Det är bara 35 spelare i fältet den här veckan och stora delar av världseliten är på plats. Stark är rankad 48:a i världen. 
Andra svenska i tävlingen, Linn Grant (18:e i världen), fick inte lika bra start på veckan. Grant gick första ronden på 73 slag, ett över par, och är delad 24:a inför andra ronden.

Läs också:


Text: • 2024-01-19
ToursvepetAlex NorénAlexander BjörkMaja StarkTournyttToursvepet
Scroll to Top