Keegan Bradley. Foto: Ryder Cup USA via Youtube

Ryder Cup

LIV-spelare välkomna i Bradleys Ryder Cup-lag

”Jag bryr mig inte om det där.”

Text: Olof Åsgård • 2024-07-10 Uppdaterad 2024-07-10

I måndags stod det klart att Keegan Bradley, 38, utsetts till USA:s Ryder Cup-kapten och kommer leda det amerikanska laget på Bethpage Black, New York, nästa år. 

På tisdagen skedde den officiella presentationen och Bradley och PGA of America mötte media. 

Bradley, precis som stora delar av golfvärlden, blev väldigt förvånad över att valet fallit på honom. 
– Jag hade inte haft en endaste konversation med någon om det här förrän jag fick höra att jag var kapten. Jag fick ett samtal från Seth (Waugh), John (Lindert) och Zach (Johnson), och jag hade problem med att prata. När de ringde mig kände jag mig orolig efter samtalet för jag tror inte att jag reagerade på det sätt som de förväntade sig. Jag var i total chock. Det var mycket att ta in, säger Keegan Bradley.

Världstrean Xander Schauffele tycker valet av kapten var förvånande men är säker på att Bradley kommer göra ett bra jobb. Rickie Fowler tycker att det är en intressant riktning som PGA of America valt genom att satsa på en ung kapten. Fowler tror också att Bradley kommer föra in energi i omklädningsrummet.
– När det kommer till de bästa spelarna i världen är det inte så att spelarna behöver motivation och peptalk. Vi vill gå ut och spela bra. Men han är någon som är väldigt passionerad och det kan vara rätt riktning för oss, säger Ricke Fowler till bunkered.co.uk.

LIV-spelare absolut välkomna

Brooks Koepka var den ende LIV Golf League-spelaren i Ryder Cup förra året. Han missade precis att kvalificera sig genom poäng men fick ett wild card av kaptenen Zach Johnson. Många trodde att även Bryson DeChambeau skulle få chansen men så blev det inte. 

När Keegan Bradley nu bestämmer riktlinjerna är han tydlig med vilka som är aktuella för laget:
– Jag tänker ha de tolv bästa spelarna i laget. Jag bryr mig inte om var de spelar. Jag bryr mig inte om det där LIV-snacket. 

Samtidigt stänger inte Bradley dörren för sig själv. Men om han ska bli spelande kapten så är det genom rankingpoäng, han kommer aldrig välja sig själv. 
– Jag vill spela. Jag tycker att jag är på höjden av min karriär. Jag tänker inte välja mig själv. Bara om laget insisterade på det. Men även om de gjorde det ser jag inte att det skulle ske. Jag vill komma med i laget på poäng, annars blir jag bara kapten, säger Keegan Bradley. 

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-07-10
TournyttKeegan BradleyRyder CupTournytt
Rulla till toppen