Keegan Bradley har utsetts till USA:s Ryder Cup-kapten. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Keegan Bradley blir USA:s Ryder Cup-kapten

38-åringen leder det amerikanska laget på Bethpage Black nästa år.

Text: • 2024-07-09 Uppdaterad 2024-07-09

Under måndagen kom rapporter om att storfavoriten Tiger Woods, 48, valt att slutligen tacka nej till att bli USA:s nästa Ryder Cup-kapten och att Keegan Bradley, 38, erbjudits rollen.

Den officiella presentationen ska ske under tisdagen men redan under måndagen bekräftade Bradley och PGA of America att det blir 38-åringen som får uppdraget. 

– Jag är otroligt hedrad över att acceptera denna möjlighet att vara kapten för USA:s lag vid Ryder Cup 2025. Jag skulle vilja tacka PGA of Americas Ryder Cup-kommitté för deras förtroende för mig. Min passion och uppskattning för golfens största lagevenemang har aldrig varit starkare. Ryder Cup är olik någon annan tävling i vår sport, och den här upplagan kommer utan tvekan att vara särskilt speciell med tanke på den rika historien och entusiastiska åskådarna på denna ikoniska bana. Jag ser fram emot att börja förberedelserna inför 2025, säger Bradley som har spelat i två Ryder Cup, 2012 och 2014.

Bägge gångerna förlorade USA och Keegan Bradley har sedan dess hoppats att han ska få sin revansch.
Förra året var han en av de stora favoriterna att få ett wild card till Rom av Zach Johnson. Dåvarande kaptenen valde istället Justin Thomas och det tråkiga telefonsamtalet till Bradley fångades av kamerorna i Netflix-serien Full Swing. 

Att valet föll på Keegan Bradley kom överraskande men PGA of Americas president John Lindert är säker på att de valt rätt man för jobbet.
– Keegans tidigare Ryder Cup-erfarenhet, starka relationer och orubbliga passion för detta evenemang kommer att visa sig ovärderliga när han vägleder det amerikanska laget. Vi är övertygade om att med Keegan vid rodret kommer det amerikanska Ryder Cup-laget 2025 att tävla på Bethpage med samma självförtroende och beslutsamhet som har definierat hans karriär, säger Lindert. 

Näst yngst någonsin

Arnold Palmer var 34 år när han var kapten 1963. Keegan Bradley kommer vara 39 år under Ryder Cup nästa år. Han vann PGA Championship 2011 (sin major debut) och har totalt sex vinster på PGA Tour.
2025 års Ryder Cup spelas 26–28 september på Bethpage Black i Farmingdale, New York.
Sedan tidigare är det klart att Luke Donald får fortsatt förtroende som Europas kapten.  

Därför tackade Tiger nej

Tiger Woods har fram till nu i stort sett varit det enda namnet som diskuterats och PGA of America och andra potentiella kaptener har sagt att det varit helt upp till Tiger Woods själv att bestämma. Men tiden började rinna ut och Tiger Woods åtaganden på PGA Tour och i samtalen med PIF (saudiska statens investeringsfond som bland annat finansierar LIV Golf League) gör det omöjligt för 48-åringen att även axla kaptensrollen.

Läs också:


Text: • 2024-07-09
Ryder CupKeegan BradleyPGA of AmericaRyder Cup
Rulla till toppen