Efter missödena kunde Scott Vincent slappna av helt och hållet. Foto: Asian Tour

Asian Tour

LIV-spelarens torsdag: Ingen bag, vilse, missad starttid, allmän plikt, strålande spel  

Efter att det mesta gått fel lyckades Scott Vincent spela utmärkt golf.

Text: Olof Åsgård • 2024-07-05 Uppdaterad 2024-07-05

Veckans Asian Tour-tävling i Marocko är säsongens tredje i International Series. Många LIV-spelare är med i fältet och tävlingen har större prispott och ger mer rankingpoäng. 

Asian Tour-spelaren Charlie Lindh, som kvalificerade sig till The Open i måndags, fortsätter att spela bra. Svensken gick första ronden på 69 slag, fyra under par, och var på nionde plats inför den andra ronden på fredagen. 

LIV-spelarna från Zimbabwe Scott och Kieran Vincents tävlingsvecka började mindre bra. När bröderna landade i Marocko var deras bagar inte med och de fick sedan inte hämta ut dem. 

I ett försök att få ut sitt bagage åkte Scott Vincent, 32, till flygplatsen på torsdagsmorgonen. Han fick inte med sig golfklubborna och fick dessutom bråttom tillbaka till banan. 

Han körde sedan vilse på vägen tillbaka och hann därför inte i tid och missade sin starttid.
Scott Vincent blev dock inte diskvalificerad utan fick allmän plikt (två slag) på första tee och startade med en dubbelbogey i scorekortet.  Efter första hålet gick det bättre och golfklubborna som han fick låna av en pro på klubben fungerade utmärkt. Det blev en eagle, fem birdies och resten par för Scott Vincent som pustande skrev under scorekortet för 68 slag, fem under par, vilket placerade honom på delad fjärde plats efter den första ronden. 

– Jag hade noll förväntningar idag, men känner att vi definitivt lärt oss något som kommer att hjälpa oss att bli bättre i framtiden. Så på ett sätt var det fantastiskt att spela, ingen press och jag ville bara se vad som skulle hända, sa Scott Vincent efter torsdagsronden.

Aktuell ledartavla 

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-07-05
TournyttAsian TourScott VincentTournytt
Rulla till toppen