Hayden Springer fick en bra start på veckans PGA Tour-tävling. Foto: Getty Images

PGA Tour

59 slag av rookien – total birdiefest på TPC Deere Run

Hayden Springer öppnade veckans PGA Tour-tävling med en rond under 60 slag. 

Text: Olof Åsgård • 2024-07-05 Uppdaterad 2024-07-05

Om du går fyra under par första ronden i en PGA Tour-tävling så brukar du normalt vara placerad klart högre upp på ledartavlan än på en delad 47:e plats. Men att det blir låga scorer i John Deere Classic på TPC Deere Run är inte ovanligt. Vinnaren har slutat minst 20 under par totalt vid sju av de tio senaste upplagorna. Sedan första gången tävlingen spelades på TPC Deere Run år 2000 är sämsta vinnarscoren 16 under par (tre tillfällen).
Henrik Norlander är alltså delad 47:a efter 67 slag, fyra under par, första ronden. 37-åringen som är ende svensk i tävlingen noterades för en eagle (på ett par 4), fyra birdies och två bogeys.
Norlander gör sin tionde PGA Tour-tävling för säsongen och är 151:a på FedExCup. Han har slutat delad 13:e som bäst och topp 25 i fyra tävlingar. 

59 slag

Att det skulle bli många birdies var väntat. Sju spelare gick runt på 63 slag eller bättre. Allra bäst första dagen var rookien Hayden Springer som fick ringa in många siffror i scorekortet. Det blev två eagle och åtta birdies för amerikanen som skrev under för 59 slag. Trots detta så får Springer nöja sig med att dela banrekordet på TPC Deere Run med Paul Goydos, som slog till med en 59:a under inledningen av 2010 års John Deere Classic.

Det var 14:e gången en spelare gick under 60 slag på PGA Tour. Jim Furyk har gjort det två gånger och har rekordet på 58 slag. 

27-årige Springer vet att det är mycket golf kvar att spela och att det kommer krävas många birdies resterande ronder också. 
– Imorgon är en ny dag. Jag vet inte vad som kommer att hända. Kommer bara försöka göra exakt samma sak som jag gör i stort sett varje dag och hålla mig till samma rutiner, samma process och sen får vi se, sa Hayden Springer till PGA Tour efter ronden. 

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-07-05
TournyttHayden SpringerHenrik NorlanderPGA TourTournytt
Rulla till toppen