Bernhard Langer spelar sin sista DP World Tour-tävling inför hemmapubliken i Tyskland. Foto: Getty Images

DP World Tour

Legendarens sista framträdande 

BMW International Open blir Bernhard Langers sista tävling på DP World Tour.

Text: Olof Åsgård • 2024-07-04 Uppdaterad 2024-07-04

Bernhard Langer, 66, blev proffs 1972. På 70-talet vann han fem tävlingar. På 80-talet 33 tävlingar. På 90-talet 28 tävlingar. På 00-talet blev det 15 segrar. På 10-talet dominerade han på seniortouren och vann hela 35 tävlingar det årtiondet. På 20-talet har han vunnit sju gånger och totalt under karriären har det blivit 123 (!) toursegrar för tysken, varav två majorsegrar. Båda i The Masters (1985 och 1993). 

Den här veckan ger Langer sin avskedsföreställning på DP World Tour där han vunnit 42 gånger, vilket är näst flest (Ballesteros 50). 

BMW International Open på Golfclub München Eichenried hemma i Tyskland blir Langers 513:e start och han tror att det kommer bli en ovanligt känslosam vecka .

– Jag vet inte än hur jag kommer att reagera. Jag har aldrig sagt adjö till något hittills när det kommer till golf, det här kommer bli en förstaupplevelse och jag har en känsla av att det kommer att bli väldigt känslosamt, säger Bernhard Langer till DP World Tour. 

I februari drabbades han av skadeproblem i hälsenan och missade därför sitt sista framträdande i The Masters i april. Spelet har kommit igång igen och 66-åringen tycker att svingen känns okej. Han ser samtidigt slutet på karriären. 

– Jag mår mycket bättre. Det är fem månader i dag sedan operationen och det går bättre och bättre. Det är fortfarande lite svårt ibland, men golf är inget problem. Jag kan rotera ganska bra. Jag kan överföra vikten. Jag är bara lite svag, min vadmuskel är mycket mindre på mitt vänstra ben än mitt högra ben. Min balans är inte riktigt där, men vi ska jobba på det. Jag hörde att golfbanan är mycket längre än den brukade vara, och det är en utmaning för mig. Jag slår kortare, och banorna blir längre och det är ingen bra kombination.

Att få säga adjö till hemmapubliken känns bra och Langer är glad att vara tillbaka i hemtrakterna. 

– Jag växte upp cirka 45 minuter härifrån. Jag arbetade som assisterande pro på Munich Country Club. Jag har många vänner, några släktingar och människor som har varit med mig och stöttat mig i många, många år i golfspelet. Jag spelat den här tävlingen många gånger (gör sin 23:e start). Det är den enda jag inte har vunnit än i Tyskland. Så det var alltid knepigt, men jag är glad över att vara tillbaka, säger Bernhard Langer till DP World Tour. 

Sex svenskar spelar BMW International Open – Jesper Svensson, Simon Forsström, Jens Dantorp, Jonas Blixt, Kristoffer Broberg och Jens Fahrbring. 

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-07-04
TournyttBernhard LangerDP World TourTournytt
Rulla till toppen