Richard Bland har vunnit två seniormajors på två försök den här säsongen. Foto: Getty Images

TourTempen – Två raka för Richard Bland

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-07-02 Uppdaterad 2024-07-02

GLÖDHET

Richard Bland. Den 51-årige engelsmannen har spelat två seniormajors i karriären – han har vunnit båda. I maj vann han KitchenAid Senior PGA Championship och i måndags besegrade han japanen Hiroyuki Fujita i särspel och vann U.S. Senior Open.
Bland fick vänta länge på sin första DP World Tour-titel (Betfred Masters 2021). Han spelar nu på LIV Golf League och representerar Cleeks GC där lagkamraterna heter Martin Kaymer, Adrian Meronk och Kalle Samooja. Bland har på nio LIV-starter i år slutat delad åtta som bäst och är 25:a på rankingen.
Eftersom The Senior Open Championship, som spelas på Carnoustie Golf Links i slutet av juli, samarrangeras av R&A och DP World Tour så har inte Richard Bland någon plats i fältet på grund av den pågående konflikten mellan LIV Golf och DP World Tour.

HET

Marcel Siem. Den tyske 43-åringen från den lilla staden Mettmann i västra Tyskland vägrar ge sig. Han drömmer fortfarande om att få spela ett Ryder Cup och på söndagen tog han sin sjätte seger på DP World Tour, drygt 20 år efter att han tog sin första seger i Sydafrika 2004. Siem tog sig in i särspelet i Italian Open genom att rulla i en lurig birdieputt från knappt åtta meter och satte sedan ännu en birdieputt från tre meter för seger i särspelet mot nordirländaren Tom McKibbin.

Kajsa Arwefjäll. Har inlett sin proffskarriär med flera fina placeringar och på lördagen kom hennes första seger som proffs. Arwefjäll avslutade med 67 slag på Varbergs västra och var till slut tre slag före Andrea Lignell. Arwefjäll tog en seger på LETAS redan som amatör då hon vann i Uppsala för tre år sedan.

Johan Kammerstad och Felix Norrman. Två nyblivna svenska mästare korades under RF:s SM-vecka i Västerås och då konkurrensen blir allt hårdare i paragolfen så det finns inga givna segrar där. Stort grattis till guldmedaljerna.

VARM

Moa Folke. Det är en speciell styrka att kunna avsluta tävlingar bra under en pressande söndag. Moa Folke gick runt på 67 slag sista dagen av Swiss Ladies Open och knep en delad femteplats, hennes bästa placering under 2024 på Ladies European Tour.

Jesper Sandborg. Hemmaspelaren smög lite i bakvattnet inför sista ronden på Vesterby och ingen annan kunde svara när han gick runt på 67 slag på slutronden. Att vinna det inhemska PGA Championship i hemmamiljö är stort på inhemsk nivå och att avsluta med en 67-rond är imponerande.

LJUMMEN

Cameron Young. Amerikanen är en fantastisk spelare men Young har ännu ingen seger på PGA Tour. När det började barka iväg under slutronden i Detroit och Rocket Mortgage Classic bröt han helt sonika skaftet på sin driver genom att trycka den hårt mot teen på det 14:e hålet efter en snaphook. Young avslutade med 73 slag, slutade på delad sjätteplats, och 27-åringen får fortsätta att vänta på den första segern.

SVAL

Jesper Svensson. Efter sin fantastiska inledning av säsongen på DP World Tour har Svensson svalnat av den senaste tiden. Sedan den fina segern i Singapore i slutet av mars har Svensson missat kvalgränsen tre gånger men han behåller sjätteplatsen på Race to Dubai och en 68-rond andra dagen i Italien visar att formen kanske är på väg tillbaks.

ISKALL

Simon Forsström. Det vill sig inte för Simon Forsström så här långt under säsongen. Efter segern i Belgien ifjol kändes han glödhet men 2024 har bjudit på tuffare tider. Forsström har bara klarat fyra kvalgränser på tolv starter och parkerar på en blygsam 168:e plats på Race to Dubai. Kapaciteten finns naturligtvis där och förhoppningsvis vänder det snart för Forsström.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-07-02
TournyttCameron YoungFelix NorrmanJesper SandborgJesper SvenssonJohan KammerstadKajsa ArwefjällMarcel SiemMoa FolkeSimon ForsströmTourTempen
Rulla till toppen