Johan Kammerstad och Felix Norrman tog hem varsin SM-klass under RF:s SM-vecka i Västerås Foto: Göran Söderqvist

Kammerstad och Norrman svenska mästare

Favoritsegrar och hole in one under SM-veckan i Västerås.

Text: Göran Söderqvist/Svensk Golf • 2024-06-30 Uppdaterad 2024-06-30

Två svenska mästare korade under söndagen när RF SM-veckan 2024 by Folksam avgjordes på Tortuna Golfklubb. Hela Västerås blev en stor idrottsfest när RF SM-veckan kom på besök. SM-veckan är Sveriges största årligen återkommande idrottsevenemang och den gångna veckan har svenska mästare i 28 olika idrotter korats i Västerås.

De drygt 50 paragolfarna som kom till start möttes inte bara av Tortuna Golfklubbs utmanande bana utan under första speldagen även av vindar som seglare troligen uppskattat mer.

Johan Kammerstad segrade i Kategori 1 som är fysisk funktionsnedsättning eller synnedsättning.

– Det känns bra och är jättekul. Jag höll ihop det bra idag när det blev lite spännande och både Jocke och Rasmus hade lite strul på slutet. Men fram till hål 17 var det jämt, det var kul att få vinna, säger Johan Kammerstad.

Felix Norrman segrade i Kategori 2 som är intellektuell funktionsnedsättning eller NPF. Detta är Felix tredje raka SM-guld efter segrar både 2022 och 2023.

– Det känns bra med seger även om jag spelade sådär idag. Tur att jag hade marginal med fem slag från igår. Det blev fight idag mellan mig och Oskar (Jonsson). Så jag vill passa på att gratulera Oskar till hans HIO, säger Felix Norrman.

Resultat Kategori 1:

1. Johan Kammerstad, Askersund

2. Joakim Björkman, Orresta

3. Rasmus Lia, Idrefjällen

Resultat Kategori 2:

1. Felix Norrman, Arboga

2. Oskar Jonsson, Kumla

3. Philip Arm, Landeryd

Oskar Jonsson hittade rätt på Tortunas nionde hål Foto: Göran Söderqvist

Oskar Jonsson gjorde under den avslutande ronden det alla golfare drömmer om. Hans första hole-in-one kom på hål 9. En välriktad wedge på 54 grader spann i hål 104 meter bort. SM är den andra deltävlingen av sex i årets Folksam Paragolf Tour. Nästa tävling är i Stockholm på Täby Golfklubb i början av augusti. Folksam Paragolf Tour är öppen för alla spelare med en fysisk funktionsnedsättning, synskada eller intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Läs också:


Text: Göran Söderqvist/Svensk Golf • 2024-06-30
Tournytt
Rulla till toppen