Lee Westwood tillsammans med lagkamraten i Majesticks GC, Henrik Stenson. Foto: Getty Images

LIV-stjärnan: ”En besvikelse på alla nivåer”

PGA Tour och LIV Tour har fortfarande inte nått en överenskommelse kring sammanslagningen. Två LIV Tour-stjärnor uttrycker nu sin besvikelse kring tiden det tar.

Text: Felix Månsson • 2024-06-26 Uppdaterad 2024-06-26

”Det är fortfarande jobb kvar att göra”

Så skrev PGA Tour förra veckan, i ett mejl till spelarna. Med ”jobbet” menas diskussionerna kring samarbetet med LIV Tour, och hur ett avtal berörande den saudiska investeringsfonden (PIF) ska se ut.

Det har nu gått över ett år sedan nyhetsbomben slog ned, att PGA Tour skulle slås samman med LIV Tour, men ännu har alltså ingen överenskommelse nåtts. Att det har tagit sådan tid har nu både Martin Kaymer och Lee Westwood svårt att förstå.

– Jag är ingen affärsman, jag är ingen politiker. Jag kan dock inte förstå att det är så svårt att hitta en gemensam grund i det här. Jag förstår inte om det handlar om personliga saker eller om det handlar om girighet, säger Kaymer till Bunkered.

Lee Westwood, som gör debut på PGA Champions Tour den här veckan, säger att han är nöjd över att det pågår förhandlingar om ett samarbete, men menar att det borde blivit löst redan.

– Jag tycker att det är en besvikelse på alla nivåer, säger Westwood.

– Titta på US Open för två veckor sedan, eller The Masters eller PGA Championship. Folk är glada över att se Bryson DeChambeau, Cameron Smith och Jon Rahm spela de här stora tävlingarna. I grund och botten handlar det om att få alla de bästa spelarna i världen att tävla mot varandra.

Westwood fortsätter att lyfta de yngre spelarna som drar publik när de möter varandra, men pekar också på att det finns ett intresse kring de mer rutinerade spelarna som han själv.

– Ja, folk vill se ynglingarna, de nya förmågorna som kommer upp och utmanar. Men de vill också se de äldre spelarna som de har skapat ett band med under de senaste 30-40 åren.

Martin Kaymer, som med facit i hand fortfarande är nöjd med att ha gått över till LIV Tour, förstår inte varför ett samarbete ska vara så svårt, och ser inte att en överenskommelse är på väg.

– Efter att ha spelat i Amerika de senaste veckorna ser jag inte att en sammanslagning sker inom en snar framtid.

– Om det är frustrerande för mig? Inte särskilt, för jag är nöjd med att spela på LIV Tour och ibland på DP World Tour när de tillåter det. Det är bara svårt för oss normala människor att förstå varför det inte fungerar och varför folk inte kan samarbeta.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-06-26
TournyttLee WestwoodLIV Golf LeagueMartin KaymerPGA TourTournytt
Rulla till toppen