Förhoppningsvis finns fler bilder på Nick Bienz när han gör sin PGA Tour-debut på torsdag. Foto: Monday Q Info via X

19:e hålet

Sänkte tre öl före särspelet – klar för sin första PGA Tour-tävling

Efter väldigt många försök blev det äntligen ett lyckosamt måndagskval för 27-årige Nick Bienz.

Text: • 2024-06-25 Uppdaterad 2024-06-25

Amerikanen Nick Bienz, 27, arbetar till vardags på golfvaruhuset Golf Galaxy.  Han är samtidigt golfproffs och hade viss framgång under collegetiden på Indiana University–Purdue University Indianapolis. Under flera års tid har han försökt att kvala in i PGA Tour-sanktionerade tävlingar men har aldrig lyckats att klämma sig in i fälten. 

I måndags spelade han ytterligare ett måndagskval i hopp om att få spela veckans PGA Tour-tävling Rocket Mortgage Classic. 

Fyra platser stod på spel och Bienz gick runt på 65 slag, sju under par. Han delade ledningen i klubbhuset med två andra spelare men många spelare var kvar ute på banan och att det blir särspel i måndagskvalen är väldigt vanligt. 

Nick Bienz fick vänta och beställde in en öl för att lugna nerverna. Det blev en till. Och en till. Sen stod det klart att fem spelare skulle göra upp om de fyra platserna i särspel.

– Jag behöver varje droppe av alkohol för att lugna nervsystemet och inte kräkas över mig själv. Det är där vi är just nu, sa en nervös Bienz till Monday Q Infos Ryan French före särspelet. 

Efter åtta hål stod det klart att Bienz klarat sig genom ett måndagskval för första gången och kommer spela Rocket Mortgage Classic. 

– Jag måste ringa min chef och säga att jag inte kommer imorgon. Jag ska vara där 07.30 men det lär inte hända. Jag har inte ens packat tillräckligt med kläder. Tidigare packade jag kläder för åtta dagar inför varje måndagskval. Nu är strategin att bara packa för måndagen och sen får vi lösa resten sen om det behövs, säger Bienz till Monday Q Info. 

Tre svenskar spelar Rocket Mortgage Classic – Alex Norén, Henrik Norlander och Vincent Norrman. 


Text: • 2024-06-25
19:e håletTournytt19:e håletMåndagskvalNick BienzPGA TourTournytt
Rulla till toppen