Linn Grant klättrade till en delad niondeplats i KPMG Women's PGA Championship efter en stark avslutning Foto: Getty Images

Grant nia i majorn och klar för OS

Slutade sex slag bakom segrande Amy Yang.

Text: Martin Strömberg • 2024-06-24 Uppdaterad 2024-06-24

En stark helg lyfte Linn Grant till en delad niondeplats och bästa svenska i KPMG Women’s PGA Championship. Två 70-ronder under lördag och söndag var näst bästa helgscoren i hela fältet på Sahalee CC och Grant var nöjd med hur majorn utvecklade sig. Niondeplatsen är Grants näst bästa resultat i majorsammanhang, hon slutade delad åtta i Evian Championship för två år sedan.

– Jag är väldigt nöjd med dagen. Vi hade lite accepterande mentalitet idag att vara okej med att göra säkra par och ta en bogey om den kommer utan att stressa upp sig. Jag är nöjd med helgen och tycker att jag hade bra spel även torsdag och fredag utan att få till scoren fullt ut. Det var några trädträffar som alla studsade inåt istället för ut på fairway, förklarade Grant efter tävlingen.

Hon var till slut bara sex slag bakom segrande sydkoreanskan Amy Yang, som tog sin första majorseger i karriären med tre slags marginal ner till tre spelare som delade andraplatsen. Amerikanskan Lillia Vu, sydkoreanskan Jin Young Ko och japanskan Miyu Yamashita, var alla fyra under par.

– Jag var otroligt nervös och det här var den längsta ronden i mitt liv. Men jag lyckades hålla uppe fokuset och var positiv hela vägen och känslan nu är fantastisk, sa Yang när segern var klar.

Madelene Sagström, som delade tolfteplatsen inför sista ronden, halkade ner till en delad 22:a plats efter 76 slag sista ronden. Maja Stark delade 60:e plats på elva över par medan Frida Kinhult slutade på 69:e plats på fjorton över par.

Stark och Grant till OS

I och med resultaten i KPMG Women’s PGA Championship står det klart att Maja Stark och Linn Grant kommer representera Sverige i de Olympiska spelen i Paris. Förra veckan avslutades herrarnas kvalificeringsperiod och det blir Ludvig Åberg och Alex Norén som ikläder sig de blågula färgerna.

OS-golfen spelas på tidigare Ryder Cup-banan Le Golf National. Herrarna är först ut och spelar torsdag 1 augusti till söndag 4 augusti. Damerna onsdag 7 augusti till lördag 10 augusti.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-24
TournyttAmy YangFrida KinhultJin Young KoKPMG Women’s PGA ChampionshipLilia VuLinn GrantMadelene SagströmMiyu YamashitaTournytt
Rulla till toppen