Ludvig Åberg gick runt på 62 slag och är delad tolva inför sista ronden av Travelers Championship Foto: Getty Images

62-rond av Åberg – klättrar i Travelers

Young blev historisk efter 59-rond

Text: Martin Strömberg • 2024-06-23 Uppdaterad 2024-06-24

Det var lättscorade förhållanden på en lättscorad bana under tredje ronden av signaturtävlingen Travelers Championship. Då passade Ludvig Åberg på att avancera ordentligt på ledartavlan med en rond på 62 slag (-8) på TPC River Highlands. Åberg träffade alla greener under ronden som innehöll åtta birdies och tio par och då kostade han ändå på sig att missa flera riktigt bra möjligheter från kort avstånd, bland annat på både hål 15 och hål 16.

Åbergs rond innebar ett hopp från plats 24 till en delad tolfteplats inför sista ronden, han är sex slag bakom ledande sydkoreanen Tom Kim. Efter tre ronder är Åberg bäst i hela fältet när det gäller närspelet och han har tjänat drygt 4,6 slag i statistiken Around the Green. Han har samtidigt tappat 3,9 slag mot genomsnittspelaren när det handlar om puttning.

Ännu bättre gick det för amerikanen Cameron Young, som gick runt på 59 slag(-11). Han blev därmed den första att gå under 60 slag sedan Scottie Scheffler lyckades gå på 59 (-12) andra ronden av Northern Trust 2020. Youngs sub 60-rond var den 13:e totalt sedan Al Geiberger blev först att lyckas med bedriften i Memphis 1977.

– Det känns coolt att finnas med på den listan men det är bara en enskild rond och det finns tävlingar som jag spelat som jag förmodligen rankar högre, sa Young efteråt.

Bakom Kim längst upp i toppen jagar världsettan Scottie Scheffler vidare för att ta sin sjätte seger för året, Scheffler är delad tvåa på 17 under par tillsammans med Akshay Bhatia, och världstrean Xander Schauffele är delad fyra på 16 under par.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-23
TournyttCameron YoungLudvig ÅbergPGA TourScottie SchefflerTom KimTournyttTPC River HighlandsTravelers Championship
Rulla till toppen