Ludvig Åberg var bogeyfri första ronden i Connecticut. Foto: Getty Images

PGA Tour

Stabilt av Åberg i signaturtävlingen

Det blev många par för svensken första ronden.

Text: • 2024-06-21 Uppdaterad 2024-06-21

Ludvig Åberg är ende svensk i PGA Tours åttonde och sista signaturtävling för säsongen – Travelers Championship på TPC River Highlands i Connecticut. 

Åberg, som slutade delad tolva i förra veckans U.S. Open, inledde väldigt stabilt och noterades för nio raka par. Första birdien kom på hål 10. Det blev två till på vägen in och fortsatt många par för 24-åringen som skrev under ett bogeyfritt scorekort för 67 slag, tre under par. Det gör att han är delad 18:e, fem slag bakom ledande Tom Kim. 

Sett till statistiken från första ronden så var det ett par delar som inte fungerade som vanligt för Ludvig Åberg. Inspelen var inte på topp och svensken tappade -0.325 slag mot fältet, enligt PGA Tours Strokes Gained-statistik. Han räddade dock upp det genom att vara tredje bäst i närspelet runt greenerna (+1.552 slag). Men uppe på greenerna tappade han igen. Åberg var 38:a av fältets 71 spelare och tappade -0.459 slag i SG Puttning. 

Världsfyran Ludvig Åberg har spelat 13 tävlingar på PGA Tour i år. Det har blivit två andraplatser och totalt sex topp 10-placeringar. Han är femma i säsongsrankingen FedExCup och har spelat in 7,7 miljoner dollar i prispengar. 

Nyholm tvåa på KFT

Pontus Nyholm fortsätter att spela bra och har fått en utmärkt start i veckans tävling på PGA Tours undertour Korn Ferry Tour. Efter första ronden i Compliance Solutions Championship är 26-årige Nyholm delad tvåa efter en 64-rond, åtta under par. Inför tävlingen är Nyholm 45:a på rankinglistan Points List och skulle ställningen stå sig, tar han klivet upp till 30:e plats. De 30 bästa får spelrättigheter på PGA Tour nästa säsong. 
Tim Widing, som leder Points List och redan har säkrat sin PGA Tour-plats, gick första ronden på 69 slag, tre under par, och är delad 53:a. 

Läs också:


Text: • 2024-06-21
TournyttKorn Ferry TourLudvig ÅbergPGA TourPontus NyholmTournytt
Rulla till toppen