Sebastian Söderberg ger sin bild av vad som hände sista dagen i Volvo Car Scandinavian Mixed. Foto: Getty Images

Söderberg om kollapsen på Vasatorp

Öppnar upp sig om den värsta dagen i hans karriär och blickar framåt. 

Text: Olof Åsgård • 2024-06-17 Uppdaterad 2024-06-17

I en lång intervju med Göteborgs-Posten berättar Sebastian Söderberg, 33, om hur han upplevde sista dagen i Volvo Car Scandinavian Mixed. Han var i ledning med åtta slag men tappade allt. På sista hålet hade han en sjumetersputt för seger som han missade. Han missade sedan en halvmetersputt som skulle leda till särspel mot Linn Grant.

Vad var det som egentligen hände med spelet den där sista dagen?

– Jag hade tänkt att bara köra vidare och jaga birdies och inte bli defensiv. Men tyvärr blev hela dagen defensiv och började handla om att undvika misstag i stället för att göra bra saker. Det konsekvenstänket syntes framför allt på puttningen där jag inte fick i någon putt på hela dagen.
– Sen blir det kortslutning på slutet – jag fick nästan en blackout. Jag stod med en sju meters putt för vinst och… ah… Sen gick det snabbt. Efteråt ville jag bara gömma mig från allt. Det var en hemsk känsla, säger Sebastian Söderberg till Göteborgs-Posten. 

Linn Grant vann överraskande efter att ha gått sista ronden på 65 slag, sju under par och 17 under par totalt. Söderberg slutade delad tvåa ett slag sämre än Grant. Han gick sista ronden på 77 slag, fem över par.

– Man kan inte ta bort att hon sköt minus sju i tuffa förhållanden med mycket vind och hårda regnskurar. Hon hade en helt fantastisk dag så var det någon jag skulle förlora mot så var det henne, säger Söderberg. 

PGA Tour och majors

Under finaldagen och dagarna som följde efter nederlaget kändes allt som ett stort mörker. Efter en tid började känslorna lugna ner sig och Söderberg kunde blicka framåt, ta med det positiva och fokusera på att han gör en mycket bra säsong på DP World Tour där han är tvåa på säsongsrankingen bakom världstvåan Rory McIlroy. 

Topp 10 på DP World Tour får spelrättigheter på PGA Tour nästa år. För Söderberg är det säsongens primära mål ihop med att ta sig in topp 50 i världen så att han får plats i majortävlingarna. 

Den här veckan spelar Söderberg KLM Open på The International utanför Amsterdam, Nederländerna. Han har tre andraplatser och två tredjeplatser på DP World Tour i år.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-06-17
TournyttDP World TourScandinavian MixedSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen