Fantastisk svenskvecka med segrar på LET/DP World Tour och LPGA Tour. Foto: Getty Images

TourTempen: Två makalösa bedrifter

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-06-10 Uppdaterad 2024-06-10

GLÖDHET

Linn Grant. Hämtade in elva slag under sista ronden av Volvo Scandinavian MIxed och vann till slut slaget före Sebastian Söderberg. Det är 72 hål som ska spelas och samtidigt som man naturligtvis mådde dåligt av att se Söderbergs spel på söndagen så imponerades man av Grants lugna, metodiska spel som till slut räckte hela vägen. Det var Grants andra seger på DP World Tour, fantastiskt.

Linnea Ström. Ström svepte in en hel del rekord när hon avslutade med 60 slag för seger i Shoprite LPGA Classic, Ströms första seger på LPGA Tour. Hon blev den sjätte spelaren att gå på 60 slag eller bättre, det var den lägsta avslutningsscoren på länge och det var största upphämtningen placeringsmässigt sedan 1984. Ström satte en fyrametersputt för att klara kvalgränsen på lördagen och gick från delad 52:a plats till seger under sista ronden, en enastående bedrift.

Scottie Scheffler. Nu har världsettan vunnit fem tävlingar under 2024 och vi är knappt halvvägs av säsongen. Scheffler spelade inte på topp den här veckan men vann ändå Memorial Tournament ett slag före Collin Morikawa, han håller snudd på Tiger-klass just nu.

VARM

Ludvig Åberg. Man börjar bli lite bortskämd när man tycker att en delad femteplats på Muirfield Village känns sådär. Åberg är absolut inte i toppslag och man märker att knät hämmar honom en smula, även om han aldrig skulle erkänna det, ändå är han med och utmanar om topplacering. Galet starkt.

Sebastian Söderberg. 63-66-66 de tre första ronderna av Scandinavian Mixed är starka papper. Att Söderberg under söndagen sedan drabbades av något som alla golfare kan känna igen sig i spelar mindre roll. Söderbergs kapacitet är skyhög och den dagen han får alla känslor på plats hela vägen kan han vinna var som helst.

LJUMMEN

Jon Rahm. Bröt LIV Golf Houston på grund av problem med tårna på ena foten. Starten i nästa veckas U.S. Open är nu i fara och Rahm, som ännu inte vunnit på LIV Golf, har inte rosat marknaden i majors så här långt 2024 med en delad 45:e plats (The Masters) och en missad kvalgräns (PGA Championship).

SVAL

Vädret veckan som gick. Man tyckte synd om arrangörerna av årets Volvo Car Scandinavian Mixed som verkligen inte hade tur med vädret. Ösregn, kyla och vind är inte vad man önskar sig men man gjorde ett hästjobb med allt runtomkring och Vasatorp såg fantastiskt fin ut.

ISKALL

Cameron Smith. Avslutade LIV-tävlingen i Houston med att gå åtta över par och genrepet inför nästa veckas U.S. Open gick sådär. Slutade delad 63:a i PGA Championship och det känns som stora frågetecken för Smiths form och motivation inför nästa veckas major.

Nasa Hataoka med flera. Japanskan letade över fyra minuter efter sin boll i sällskap av både funktionärer och åskådare. Sedan droppade hon för ospelbar och diskades naturligtvis för att ha spelat från fel plats. Helt rätt och hur kan man inte ha någon med sig i bollen som håller koll på tiden?

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-10
TournyttLinn GrantLinnea StrömTournyttTourTempen
Rulla till toppen