Amatören Adam Wallin spelar bra golf i Volvo Car Scandinavian Mixed. Foto: Getty Images

Volvo Car Scandinavian Mixed

Svenske amatören delad tolva: ”Skjuter på proffsdebuten”

Två svenska amatörer klarade kvalgränsen – Louise Rydqvist och Adam Wallin som är delad tolva på totalt sju under par.

Text: Roger Andersson • 2024-06-07 Uppdaterad 2024-06-07

HELSINGBORG Adam Wallin, 22, är bäste amatör på herrsidan och Louise Rydqvist, 22, hans motsvarighet bland damspelarna. Adam delar 12:e platsen i Volvo Cars Scandinavian Mixed efter fina 67 slag på fredagen.

Egentligen skulle han som precis gått färdigt college på det genom Jack Nicklaus berömda Ohio State, bli proffs på måndag, men skjuter nu på detta, då han hoppat upp på världsrankingen och har möjlighet att komma in i kvalet till The Open som amatör.

– I onsdags var planen att bli proffs på måndag, men rankingen tog mig förbi första steget i kvalet till The Open, så då diskuterade jag med landslagsledningen (Carl Magnusson) och vi skjuter på proffsdebuten, säger Adam Wallin.

Wallin är från Ulricehamn och är inte ny för er som följer amatörlandslaget. För två år sedan tog han silver i lag-VM med Tobias Jonsson och en viss Ludvig Åberg. Att se Ludvigs utveckling sporrar förstås.

– Det gör det ju men inte förvånad att han är där han är, en talang utöver det vanliga. Men man ser ju också att det går att ta steg mot världseliten. Så det sporrar.

Rutinerad caddie

Adam Wallin har den här veckan sällskap av en minst sagt rutinerad caddie, Johan ”Jesse” Karlsson. De hade inte träffats förrän i måndags.

– Carl Magnusson tyckte jag kan vara med i landslagets jobb med karriärövergång med tanke på min erfarenhet så då fick jag uppdraget att bära åt Adam den här veckan. Mogen kille med moget spel, väldigt säker från tee är väl sammanfattningen. Jag ser inga begränsningar, är ”Jesses” betyg på Adams första två dagar av Volvo Cars Scandinavian Mixed på Vasatorp.

I höst går flyttlasset från Ulricehamn till Göteborg för att på Hills jobba mer med träning och att få sparring av fler svenska spelare som valt samma väg. Det blir också närmare till Åby-travet.

– Jag är väldigt travintresserad. Blev det under pandemin och har fått möjlighet att själv köra två gånger. Det är ett superkul intresse och jag följer travet ganska noga, speciellt vinter när det finns mer tid, avslutar Wallin.

Louise Rydqvist är alltså bästa amatör på damsidan. Hon är två slag under par och klarade därmed kvalgränsen precis.

– Känns helt ok, skönt att få spela i helgen också. Så roligt att få tampas med de här spelarna som jag ser upp till. Hinner kolla en del på rangen och puttinggreen vid sidan av de jag spelar med. Jag vill förstås spela bra, men lite av lärovecka, sade Rydqvist.

Kvalgränsen blev alltså 142 slag, två under par och bland spelare som vi inte får se i helgen finns en del kända namn. Madelene Sagström, Marcus Kinhult, Henrik Norlander och danskarna Sören Kjeldsen och Niklas Nørgaard för att nämna några.

Adam Wallins med hejarklacken från Ulricehamns GK. Foto: Roger Andersson

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Roger Andersson • 2024-06-07
TournyttAdam WallinDP World TourLouise RydqvistScandinavian MixedTournyttVasatorps GK
Rulla till toppen