Sebastian Söderberg spelar riktigt bra golf i Volvo Car Scandinavian Mixed. Foto: Getty Images

Volvo Car Scandinavian Mixed

Söderberg fortsatt glödhet – leder på Vasatorp

”Fick kriga mig tillbaka in i varvet och det var skönt att jag lyckades med det”

Text: Olof Åsgård • 2024-06-07 Uppdaterad 2024-06-07

Sebastian Söderberg trivs på Vasatorps Golfklubbs Tournament Course och följde upp torsdagens öppningsrond på 63 slag med 66 slag på fredagen. Totalt 15 under par och tre slags ledning inför tredje ronden. Tre svenskar delar fjärde plats på totalt nio under par – Linn Grant, Jesper Svensson och Jens Dantorp.  

I torsdags fungerade allt för Söderberg, i synnerhet puttningen. Den delen var fortsatt bra men spelet med drivern var inte lika vasst.  

– Jag är jättenöjd med dagen och fick en jätteskön start med birdie, birdie. Men efter det fick jag inga bra lägen och fick kriga mig tillbaka in i varvet. Var lite snedare med drivern också och fick rädda mig ganska mycket under mitten av ronden. Jag hittade en lite bättre känsla sista sju-åtta hålen och lyckades kapitalisera på det så det var skönt. Ibland hittar man inte tillbaka förrän efter ronden så det var väldigt skönt att jag lyckades, säger Sebastian Söderberg.

Avslappnad. Fokuserad. Nöjd och belåten. Söderberg trivs verkligen på Vasatorp och att banan passar hans spel gör inte saker och ting sämre.  

– Jag tycker banan är fantasiskt. Den är lite bredare  från tee än andra veckor, vilket passar mig. Och sen är det smalt in mot greenerna. Jag gillar det.

Söderberg tänker inte så mycket på hur stor ledning han är i eller ställningen när han slår ut för tredje ronden på lördag.

– Det är fortfarande väldigt mycket jobb kvar att göra. Jag tar absolut inte ut något i förskott. Nu gäller det att hålla sig fräsch och fokuserad inför helgen.

Många följde Sebastian Söderberg runt Vasatorp på fredagen. Foto: Luke Walker/Getty Images

Björk trivdes i kölvattnet

Alexander Björk är näst bäste svensk för tillfället på en delad tredje plats, totalt åtta under par och sju slag bakom Söderberg. 

Björk, som fyllde 34 år på fredagen, var bogeyfri och gick runt på 67 slag andra ronden. Efteråt var födelsedagsbarnet mer nöjd med resultatet än spelet.
– Stabilt från tee men tycker på ett sätt att jag spelade bättre igår men närspelet var betydligt bättre idag. Bra position inför helgen. Såklart ganska många slag efter ledaren, men får väl gå ut försöka göra lite birdies, säger Björk.

Att ligga högt på ledartavlan känns bra speciellt eftersom Björk vaknade i morse med känningar i skuldran och inte trodde att han skulle kunna komma till spel. Men en lång uppvärmning före ronden löste upp knutarna. 
– Som tur var gick det att spela bra ändå.

De två första ronderna har Björk spelat i gruppen bakom Söderberg. På lördag går han med största sannolikhet i gruppen framför. 

Hur är det att spela bakom någon som spelar så mycket bättre än alla andra?
– Man tittar inte så mycket framåt men det är klart att man ser ju sporen och det kan bli en inspiration till att börja spela mer aggressivt för att göra fler birdies. Så det kan vara positivt att ha någon att jaga, säger Björk. 

Här hittar du aktuell ledartavla

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-06-07
TournyttAlexander BjörkDP World TourLadies European TourScandinavian MixedSebastian SöderbergTournyttVasatorps GK
Rulla till toppen