Ludvig Åberg puttade bra på Muirfield Village greener. Foto: Getty Images

PGA Tour

Åberg tillbaka i hetluften – trea i Ohio

Den svenske världssexans puttning ordnade en bra start i the Memorial Tournament.

Text: Svensk Golf • 2024-06-07 Uppdaterad 2024-06-07

Ludvig Åberg, 24, gör sin första start sedan den missade kvalgränsen i PGA Championship i mitten av maj. Det handlar om signaturtävlingen Memorial Tournament på Muirfield Village GC i Dublin, Ohio. 

Åberg har parats ihop med världsettan Scottie Scheffler de två första varven och båda två inledde starkt. Scheffler är tvåa på fem under par, ett slag bakom ledande Adam Hadwin, och Åberg är delad trea på fyra under par. Svenskens 68-rond innehöll fem birdies, varav tre i rad på hål 13 till 15. Efteråt var Åberg nöjd med resultatet, trots några missar. 

– Det var skönt att få till en bra runda men jag känner mig lite rostig. Det är en väldigt bra golfbana som jag gillar att spela på och jag ser fram emot tre bra rundor till, säger Åberg till Discovery+. 

Sett till statistiken så var det puttningen som utmärkte sig mest första ronden för Åberg som tjänade +3.710 slag mot fältet i SG Puttning (näst bäst). Inspel (+0.157) och närspel (+0.079) var inte lika starkt. 

The Memorial Tournament är den sjunde av säsongens åtta signaturtävlingar på PGA Tour. Ludvig Åberg har spelat fem signaturtävlingar i år med andraplatsen i AT&T Pebble Beach Pro-Am som bästa resultat. 

Alex Norén, 41, fick också en bra start och är delad 12:a efter 70 slag, två under par, första ronden. 

Inför tävlingen är Ludvig Åberg är 8:a och Norén 44: på säsongsrankingen FedExCup. Listan toppas av Scottie Scheffler. 

73 spelare finns med i veckans startfält och den totala prispotten är 20 miljoner dollar. Vinnaren får 4 miljoner dollar. 

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-06-07
TournyttAlex NorénLudvig ÅbergPGA TourTournytt
Rulla till toppen