Sebastian Söderberg rivstartade veckan med en bogeyfri 63-rond, nio under par. Foto: Getty Images

Volvo Car Scandinavian Mixed

63 slag – Söderberg säkerheten själv på Vasatorp

Allt fungerade för Sebastian Söderberg första ronden i Volvo Car Scandinavian Mixed. 

Text: Olof Åsgård • 2024-06-06 Uppdaterad 2024-06-06

Nio par, sju birdies och en eagle. Sebastian Söderberg, 33, signerade sitt scorekort för 63 slag, nio under par, och är i ensam ledning efter första ronden i Volvo Car Scandinavian Mixed på Vasatorps Golfklubb. 

– Det rullade på idag, helt enkelt. Det var ett riktigt stabilt varv med många bra golfslag och många bra puttar. De få missar jag hade missade jag på rätt ställe så kunde rädda par ganska enkelt ett par gånger, säger Sebastian Söderberg.

Utslagen med drivern imponerade och flera gånger placerade sig Söderberg väldigt långt fram i fairway och fick korta klubbor in mot greenerna.

– Det var en av mina bättre driverdagar längdmässigt jag haft på länge och jag slog ganska rakt också. Med 20 extrameter så kan man attackera mer. Jag har faktiskt jobbat lite i veckan med att försöka slå lite längre eftersom det nästan har känts som att jag har slagit kort och snett sista tiden.

Det fina scorekortet innehöll många höjdpunkter. Söderberg själv lyfter fram andraslagen med metalwoods på par 5-hålen 10 och 12 där det blev birdie respektive eagle.
– Båda var rakt mot flaggan och eftersom jag råduffade dagens första slag med spoon så var de två slagen en revansch och de som stack ut mest.

Två slags ledning efter första dagen bådar gott för fortsättningen men Sebastian Söderberg tänker absolut inte slappna och och luta sig tillbaka.

– Det är väldigt mycket golf kvar att spela men det här är absolut ett bra utgångsläge. Men man måste nog spela nästan lika bra i ett par dagar till för att vara med däruppe mot slutet. Det gäller att aldrig slappna av och fortsätta hålla fokus på ett slag i taget.

Två andraplatser och två tredjeplatser har det blivit för Söderberg på DP World Tour den här säsongen. Han är femma på säsongsrankingen och 98:a i världen (OWGR). Den hittills enda segern på DP World Tour var 2019 i Omega European Masters.

I gruppen bakom Sebastian Söderberg spelade Alexander Björk som också stod för en imponerande birdieproduktion (åtta stycken), men Björk gjorde också några kostsamma misstag och noterades för fem bogeys. Björk kom in på 69 slag, tre under par, och är nöjd med starten men hoppas att han kan undvika misstagen framåt. 

– Slog många fina järnslag och hade bra puttning men det finns mer att ge och jag ser positivt på fortsättningen. Det är bara att gå ut imorgon och ösa på och hoppas att man har lite mer flyt med sig, säger Alexander Björk.

Bästa svenskar rond 1:

1. Sebastian Söderberg, -9
D5. Linn Grant, -5
D10. Jesper Svensson, -4
D10. Jens Dantorp, -4
D16. Elin Arvidsson, -3
D16. Alexander Björk, -3

Aktuell ledartavla

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-06-06
TournyttAlexander BjörkDP World TourLadies European TourScandinavian MixedSebastian SöderbergTournyttVasatorps GK
Rulla till toppen