Johanna Gustavsson tog en fin delad femteplats när Dormy Open Helsingborg avgjordes på Allerums GK Foto: Getty Images

Gustavsson femma på hemmaplan

Fransyska besegrade tyska efter särspel.

Text: Martin Strömberg • 2024-06-03 Uppdaterad 2024-06-03

Det blev en svängig och dramatisk avslutningsdag av Dormy Open Helsingborg på Allerums GK och till slut stod den 30-åriga fransyskan Perinne Delacour som slutsegrare. Hon besegrade den unga tyska amatören Helen Briem på första särspelshålet och tog sin första seger på Ladies European Tour.

– Det var en väldigt stressig dag och trots att jag varit proffs länge så har jag aldrig varit i särspel. Jag tittade på ledartavlan på det 15:e hålet vilket var ett misstag eftersom jag gjorde en bogey direkt efteråt. Lyckligtvis lyckades jag slå två bra slag i särspelet och jag är väldigt lycklig nu, sa Delacour.

Segern var fransyskans första på LET och hon har flyttat tillbaks till Europa åtminstone delvis efter att ha spelat på LPGA flera år.

– Det är för att ha bättre möjlighet att spela Solheim Cup och det känns tryggt att ha två kort och kunna välja att spela mer i Europa om jag vill.

Bästa svenska på Allerum blev Johanna Gustavsson på delad femte plats, bara två slag bakom Delacour. Moa Folke delade 13:e plats på sex under par, fem slag bakom segraren och fyra svenskor delade 21:a plats. De tre amatörerna Nora Sundberg, Meja Örtengren och Louise Rydqvist samt Elin Arvidsson.

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-03
TournyttAllerums GKDormy Open HelsingborgElin ArvidssonHelen BriemJohanna GustavssonLadies European TourLouise RydqvistMeja ÖrtengrenMoa FolkeNora SundbergPerinne Delacour
Rulla till toppen