Rachel Rohanna behövde fokusera på flera saker under första ronden i U.S. Women's Open. Foto: Getty Images

U.S. Women's Open

Behövde byta blöja mitt under majorronden

Rachel Rohanna passade på att byta blöja på dottern när det blev kö på banan. Hennes man? Han hjälpte till.

Text: • 2024-05-31 Uppdaterad 2024-05-31

33-åriga Rachel Rohanna, USA, tog sig till U.S. Women’s Open via kvalspel. Första ronden på svårspelade Lancaster CC gick helt okej och Rohanna är delad 96:a efter 76 slag, sex över par. 

Amerikanskan, som är hemmahörande i Pennsylvania där majorn spelas, fick äran att slå första utslaget i årets upplaga och startade från hål 1. Eftersom det var svårspelat och start från två tee blev det en hel del väntetid för spelarna. Inte minst på hål 12, par 3, där det redan stod tre grupper och väntade på sin tur när Rohannas grupp anslöt. 

Tolvan stod verkligen i händelsernas centrum första dagen. Det var här världsettan Nelly Korda slog tre bollar i vattnet och tvingades skriva in en 10:a i scorekortet. Tidigare hade en liten fågel som satt på green dött efter att ha träffats av en boll. 

Sen kom Rachel Rohanna som hade gått om tid att småprata lite med sin familj som stod utanför repen vid tolvans tee. Då märkte hon att en av hennes två döttrar behövde bytas på. Chockad över att hennes man inte lagt märke till detta lyfte hon på repen och tog med sig honom och sin åttamånaders till en spelartoalett. 

– Jag bara… Ethan!? Så jag tog med dem innanför repen och vi gick in i ett avspärrat område och bytte på henne. Det var ett tvåmannajobb att få det åtgärdat…

Efter den insatsen blev det par för Rohanna på svåra tolvan. 
Efter första ronden leds U.S. Women’s Open av japanskan Yuka Saso på två under par. Linn Grant är bästa svenska på delad 22:a plats, två över par. 

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: • 2024-05-31
TournyttRachel RohannaTournyttUS Women's OpenUSGA
Rulla till toppen