Marcus Kinhult hade inte marginalerna på sin sida i Soudal Open. Foto: Getty Images

Tournytt

TourTempen: ”Det släpper under sommaren”

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-05-27 Uppdaterad 2024-05-27

Het

Tim Widing. Slutade delad åtta i Knoxville och fortsätter att toppa Korn Ferry Tours säsongsranking Points List. Widing har tagit rejäla kliv den här säsongen, inte minst sett till järnspelet, och kommer definitivt att ta steget upp till PGA Tour. Frågan är bara om han kommer att tvingas vänta till nästa säsong eller om han kan knipa en seger till under kommande månader och därmed ta genvägen via tre vinster på undertouren under en säsong.

Davis Riley. Många trodde att Riley skulle svikta i kampen sista ronden på Colonial där han jagades av världsettan Scottie Scheffler. Men Riley höll enkelt undan och vann med fem slags marginal ner till Scheffler och Keegan Bradley. Segern var 27-åringens andra på PGA Tour men den första på egen hand. Riley vann också partävlingen Zurich Classic of New Orleans 2023, då i par med kompisen Nick Hardy.

Andreas Halvorsen. Efter Viktor Hovland kommer Andreas Halvorsen, 27 år från Larvik. Halvorsen imponerade stort i veckans Danish Challenge i Odense och klättrar i och med segern upp till åttondeplatsen på säsongsrankingen Road to Mallorca. Förutsättningarna är goda att Halvorsen tar steget upp till DP World Tour nästa säsong.

Varm

Maria McBride. McBride hade en mycket fin proffskarriär och tog bland annat fem segrar på LPGA Tour och spelade fem Solheim Cup för Europa. I veckan visade hon att spelet håller än och hon utmanade länge om segern i LPGA Senior Championship. Till slut blev det en tredjeplats bakom amerikanskorna Angela Stanford och Cristie Kerr. Stanford vann och tog sin andra raka seger i seniormajortävlingen.

Nacho Elvira. Spanjoren var i trubbel ofta under slutronden av Soudal Open i Belgien men 37-åringen räddade sig gång på gång genom fantastiska närspelsslag och en touch med wedgarna som vi bara kan drömma om. En mycket lycklig Elvira kunde ta hem sin andra seger på DP World Tour i sin 275:e start.

Johanna Gustavsson. Johanna Gustavsson fortsätter att prestera jämna och bra prestationer på Ladies European Tour och slutade delad åtta i veckans Jabra Ladies på Evian Resort. Segrarna är inte enormt många till antalet men Gustavsson är hela tiden med däruppe och nosar på toppen. Just detta bör ringas in med den tjockaste av märkpennor som en enorm styrka, och snart kommer också vinsterna.

Ljummen

Rickie Fowler. En av de mest populära spelarna på PGA Tour har lite tufft att få spelet att stämma och Fowler är just nu 108:a på FedExCup-listan. I veckans Charles Schwab Challenge låg han bra till inför sista ronden men avslutade med 76 slag och föll tillbaka ännu en gång. Ligger inte bland de 100 bästa när det gäller intjänade slag från tee eller in mot greenen, samt på greenerna. Ja, ljummet var minst sagt ordet.

Sval

Förhandlingarna PGA Tour/LIV Golf. Enligt Jordan Spieth och Tiger Woods går förhandlingarna framåt. Ok, det är ju bra. Men vi har fortfarande inte fått se minsta lilla resultat eller hört någonting om vad en uppgörelse skulle kunna innehålla. Andra spelare antyder samtidigt att någon slags lösning ligger långt fram tiden.

Iskall

Marcus Kinhult. Trots bra ronder här och där får Kinhult inte spelet att riktigt lossna hela vägen. I veckans Soudal Open hade han återigen marginalerna mot sig där hans sena birdies och en 67-rond andra dagen ändå var ett slag för mycket. Han har bara klarat fyra kvalgränser av tio den här säsongen och har som bäst en delad 21:a plats från Indien under året. Har haft en del skadestrul på vägen men vi vågar gissa att det släpper under sommaren för den högkapable Skaftöspelaren.

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-27
TournyttTournyttTourTempen
Rulla till toppen