Frida Kinhult stod för en bra insats i återkomsten. Foto: Getty Images

Toursvepet

Svenskor presterar i USA och Tyskland

Så har de svenska spelarna startat veckans tävlingar på LPGA Tour och Ladies European Tour. 

Text: Svensk Golf • 2024-05-17 Uppdaterad 2024-05-17

LPGA TOUR

Mizuho Americas Open 1/4. Frida Kinhult och Linn Grant är bästa svenskor på delad sjätteplats efter första ronden i Mizuho Americas Open. Kinhult gör sin första start sedan hon tvingades dra sig ur majortävlingen Chevron Championship för att operera bort en ovarialcysta och diagnosticerades med endometrios. 
Kinhult var tillbaka med besked och lät inte en dubbelbogey på första hålet sätta agendan för återkomsten. 
24-åringen noterades för sex birdies och är precis som Linn Grant tre under par och tre slag bakom ledande sydkoreanskan So Mi Lee. 
– Jag mår bra. Det är skönt att vara tillbaka smärtfri. Jag är bara exalterad. Det har varit tråkigt hemma, men det har varit bra veckor också. Jag har kunnat se tjejerna spela. Såklart en besvikelse att missa Chevron men det var kul att se dem spela hemifrån. Jag är bara glad över att vara här ute igen, sa Kinhult till LPGA efter ronden.

Maja Stark drog sig ur tävlingen strax före sin starttid på grund av sjukdom. Det betyder att tre spelare, däribland Rose Zhang, inte kom till start på grund av förmodad matförgiftning.

Mizuho Americas Open

D6. Frida Kinhult, -3
D6. Linn Grant, -3
D17. Daniela Holmqvist, -2
D41. Anna Nordqvist, E
D58. Madelene Sagström, +1
D91. Linnea Ström, +3
D99. Pernilla Lindberg, +4

LADIES EUROPEAN TOUR

Amundi German Masters 1/4. Den svenska amatören Meja Örtengren har fått en utmärkt start på Amundi German Masters. Örtengren gick första ronden på Golf & Country Club Seddiner See på 69 slag, tre under par. Det gör att hon är delad tvåa, ett slag bakom ledande hemmaspelaren Patricia Isabel Schmidt. 

Örtengren är rankad 16:e i världen bland amatörer och var nöjd med sin insats.

– Det var väldigt stabilt spel idag och jag gjorde inga misstag. Jag träffade många fairways och greener och räddade par när jag missade green. Jag hade också tålamod med mig själv och gjorde många bra saker mentalt och pratade med min caddie och hade en bra närvaro. Det är första LET-tävlingen för mig utanför Sverige. Det är många nya saker med läktare och folk som går med gruppen. Det är så kul. Det är roligt att se proffsen och se hur de spelar och jag pratar med dem och se hur de förbereder sig för tävlingar. Det är väldigt roligt, men golf är fortfarande golf, så det är inte så mycket annorlunda, sa Örtengren till LET efter ronden.

Amundi German Masters

D2. Meja Örtengren (a), -3
D29. Caroline Hedwall, +1
D29. Moa Folke, +1
D29. Linda Wessberg, +1
D29. Johanna Gustavsson, +1
D44. Elin Arvidsson, +2
D44. Corinne Vidén, +2
D44. Anna Magnusson, +2
D79. Sofie Bringner, +4
D110. Linnea Johansson, +6
D123. Isabella Deilert, +7
D124. Louise Stahle, +8

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-05-17
TournyttToursvepetFrida KinhultLinn GrantMeja ÖrtengrenTournyttToursvepet
Rulla till toppen