Annika Sörenstam hoppas att Nelly Korda slår hennes rekord. Foto: Getty Images

Sörenstams ord om Korda: ”Touren är redo”

Nelly Korda jagar sin sjätte raka LPGA-seger. Sörenstam vet hur det är och hoppas att amerikanen klarar det hon själv inte klarade.

Text: Felix Månsson • 2024-05-07 Uppdaterad 2024-05-07

Säsongen 2004-2005 skrev Annika Sörenstam golfhistoria på LPGA Tour.

Som andra spelaren någonsin lyckades hon vinna fem raka tävlingar. Ett tangerat rekord med Nancy Lopez som klarade bedriften redan 1978. De två damgolfprofilerna satt tillsammans på segersvittronen i 20 år innan en ny spelare tog plats bredvid.

När Nelly Korda vann Chevron Championship den 21 april i år, vann hon inte bara sin karriärs andra major, hon vann även sin femte raka tävling. Denna vecka kan amerikanskan skriva om historien, genom en sjätte raka seger.

Inför veckans tävling pratade Annika Sörenstam med Golf Digest. 53-åringen och en av tidernas bästa damgolfare berättade om hur det var att jaga den där sjätte raka titeln.

– Jag kände alltid en press oavsett om jag vann eller inte, för folk förväntade sig att jag skulle vina, säger Sörenstam till golftidningen.

Samtidigt är Sörenstam tydlig med att pressen ökade med varje seger. Att plötsligt så analyserades varje slag, varje steg.

– Allting blir så stort.

Så vår Sörenstam vet vad den amerikanska 25-åringen står inför när hon peggar upp i Cognizant Founders Cup. Och hon pekade på viktiga aspekter som kan få Korda att klara av utmaningen.

– Nyckeln är att fokusera på vad som händer i nuet. Inte tänka att ”jag gjorde det si, nu måste jag göra så”. Man kan inte skapa en framtid baserat på vad som har hänt, utan vad det än är just nu är vad som räknas.

Även om Sörenstam kan puttas ned från rekordet är svenskan hoppfull inför att se Nelly Korda slå det. För vad det kan innebära för damgolfen i stort.

– Förhoppningsvis ta de stegen som kan, tillsammans med hennes spel, sätta damgolfen i det strålkastarljuset som jag tror den behöver.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-07
TournyttAnnika SörenstamLPGA TourNelly KordaTournytt
Rulla till toppen