Alex Norén klättrade på ledartavlan, både i The CJ Cup och PGA Championship Point List. Foto: Getty Images

Norén trea i CJ Cup efter stark finalrond

Alex Norén stod för en stark finalrond i The CJ Cup under söndagen. Sex under för dagen gav honom en tredjeplats – och värdefulla poäng i jakten på årets andra major.

Text: Felix Månsson • 2024-05-06 Uppdaterad 2024-05-06

Mycket stod på spel när Alex Norén slog ut på finalronden, fem slag från täten, i The CJ Cup Byron Nelson under söndagen.

Förutom Fedex Cup-poäng, prispengar och PGA Tour-titeln jagade 41-åringen också en plats i The PGA Championship på Valhalla. Redan inför tävlingen hade Norén en god möjlighet att knipa en startplats i årets andra major, han låg nämligen på plats 58 på PGA Championship Point List där de 70 bästa blir inbjudna.

Någon press syntes inte på svensken som öppnade stabilt de två första hålen innan dagens första birdie kom på det tredje. Den följdes upp av ytterligare tre birdies under de första nio.

Norén, som knappade in på ledaren, behövde fortsätta göra birdies för att ha chans på titeln. Något riktigt birdietåg kom inte på de sista nio men Norén spelade fint och kom in i klubbhuset på sex under för dagen, -21 för tävlingen.

Det räckte till en ensam tredjeplats, bara två slag efter segraren Taylor Pendrith från Kanada. Placeringen gjorde att Norén tog ett skutt på PGA Championship Point List, från 58:e till 42:a plats.

Med bara en tävling kvar innan majorn ser det sannerligen ut som att Norén kan packa bagen och bege sig till Maine för att spela årets andra major den 16-19 maj.

För de övriga svenskarna i fältet var The CJ Cup inte en lika stor succé. Näst bäste svensk blev Henrik Norlander på en 64:e plats. Alexander Björk och David Nyfjäll missade cutten.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-06
TournyttAlex NorénPGA TourThe CJ CupTournytt
Rulla till toppen