Söderberg vinkar till publiken innan han slår ut på första hålet. Foto: GettyImages

Söderberg slutade på en tredjeplats i Kina

Söderberg hade en ledning med tre slag inför den avslutande rundan och var nära att ta hem segern.

Text: Magnus Bruhn • 2024-05-05 Uppdaterad 2024-05-05

Efter gårdagens inställda runda på grund av åskväder påbörjades den avslutande rundan av Volvo China Open idag. Sebastian Söderberg hade en trög start, med en bogey på första hålet och därefter sju stabila par. Först på nionde hålet kom den första birdien, följt av fler röda siffror på scorekortet.

Med en birdie på tionde hålet låg Söderberg ett slag under par med åtta hål kvar. Ytterligare en birdie på det 13:e hålet följdes av ett par. Trots en bogey på det 15:e hålet var Söderberg bara ett slag bakom spanjoren Adrian Otagui, som hade tagit över ledningen. På det 17:e hålet avancerade Söderberg dock med ännu en birdie och delade därmed förstaplatsen med Otagui.

På det sista hålet hamnade Söderberg i trubbel och avslutade med en dubbelbogey. Den 33-årige göteborgaren slutade på par för dagen och hamnade på en hedrande tredjeplats. Segern i tävlingen gick till spanjoren Adrian Otagui, medan andraplatsen erövrades av italienaren Guido Migliozzi.

– Kände mig obekväm från tee hela dagen och tyckte att jag krigade på bra, säger Söderberg till Svenskgolf.

Han förklarar att det kändes bra efter puttarna på 16:e och 17:e hålet.

– Tyvärr tåade jag drivern på 18e och det kostade mig. Drivern har varit vild senaste tiden men puttningen har blivit bättre och fick definitivt momentum efter 16:e, säger Söderberg.

Nu ser 33-åringen fram emot PGA Championship och nämner att han har lite förbättringar att göra från tee.

Detta betyder att Söderberg hamnade etta på ”Asian Swing” – rankinglistan på DP World Tour Asienturné. Han har därmed säkrat en plats till PGA Championship i Kentucky, USA, 16–19 maj.

Läs också:


Text: Magnus Bruhn • 2024-05-05
TournyttDP World TourSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen