Alex Norén på 18:e hålet. Foto: GettyImages

Noréns avancemang inför finalrundan av The CJ Cup

Den tredje rundan resulterade i ett lågt resultat och Alex Norén har goda möjligheter för en topplacering.

Text: Magnus Bruhn • 2024-05-05 Uppdaterad 2024-05-05

Norén avancerar stadigt på resultatlistan inför den avslutande rundan av The CJ Cup Byron Nelson. Han inledde den tredje rundan med tre stabila par och öppnade sedan upp för dagens första birdie på det fjärde hålet. Med en svag fade från 200 meter lyckades den 41-årige Norén lägga bollen två meter från flaggan och sänka putten. Ytterligare röda siffror kom på det femte och nionde hålet med två efterföljande birdies.

De sista nio hålen avslutades starkt med ännu en birdie på elfte hålet. Norén fortsatte att visa sin skicklighet på greenerna genom att sänka en tre meter lång putt på det 13:e hålet och var därmed fem under par för rundan. Den sista birdien för dagen kom på hål 14, efter att en långputt för eagle var nära på att gå i hål.

Dagens enda bogey inträffade på det 16:e hålet, efter att Norén missade greenen till vänster. Dessvärre lyckades han inte fullborda pitchen tillräckligt, vilket resulterade i två extra puttar.

Med ett totalt resultat på 15 under par klättrade Norén fyra placeringar från gårdagen. Han ligger nu delad femma inför finalrundan – endast fyra slag bakom ledaren Taylor Pendrith.

Med sin prestation har Alex Norén också ökat sina möjligheter att säkra en plats till PGA Championship. För närvarande ligger han på 58:e plats på PGA Championship Points-listan, där de 70 bästa blir inbjudna till tävlingen.

Läs också:


Text: Magnus Bruhn • 2024-05-05
TournyttAlex NorénPGA TourTournytt
Rulla till toppen