Alex Norén har tätkänning efter första varvet av The CJ Cup i Taxas. Foto: Getty Images

Norén ett slag från täten i The CJ Cup

Alex Norén går för första PGA Tour-segern och inbjudan till PGA Championship. Efter första ronden av The CJ Cup i Texas har veteranen skaffat sig ett utmärkt läge för både och.

Text: Felix Månsson • 2024-05-03 Uppdaterad 2024-05-03

På DP World Tour tog Sebastian Söderberg ett steg mot en inbjudan till PGA Championship, med en fläckfri 63-rond i Kina.

På PGA Tour tog Alex Norén ett liknande steg mot årets andra major.

Efter att regn försenat starten i The CJ Cup Byron Nelson i McKinney, Texas, gick Alex Norén ut i en av de tidigare grupperna. Direkt från start visade 41-åringen att torsdagens öppningsrond skulle bli framgångsrik. En birdie redan på dagens första hål följdes upp av en till på det andra.

En smakstart som tog honom till tidig ledning i tävlingen.

På hans sjunde hål kom den enda plumpen i protokollet. En bogey som dock inte störde rytmen nämnvärt. Två hål senare tog Norén tillbaka det tappade slaget och behöll initiativet i tävlingen. Men här började andra spelare ta kommandot medan Norén fick nöja sig med par. Kanske skulle förstaronden som lovade så mycket i starten, glida honom ur händerna här?

Nej, Norén ville annat. Ronden avslutades med fyra raka birdies och scorekortet visade 64 slag, sju under par. Veteranen som jagar sin första PGA Tour-seger, ligger på en delad andraplats, ett slag bakom engelsmannen Matt Wallace.

Alex Norén har goda möjligheter att säkra en plats till PGA Championship. På PGA Championship Points-listan ligger han på en 58:e plats där de 70 bästa blir inbjudna till tävlingen.

I startfältet finns också Alexander Björk och Henrik Norlander, som båda har en chans att ta sig till PGA Championship i mitten av maj. För Björk krävs ett bra resultat för att klämma sig in i topp 100 på världsrankingen (han är i nuläget på 102 plats). Efter ett förstavarv i Texas på 69, två under par, ligger Björk på en delad 77:e plats.

Norlander, som behöver vinna tävlingen för att ta sig till majorn på Valhalla, gick sin rond ett slag bättre och ligger på en delad 53:e plats, fem slag efter ledaren.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-03
TournyttAlex NorénAlexander BjörkHenrik NorlanderPGA TourThe CJ CupTournytt
Rulla till toppen