Phil Mickelson hintar om att avsluta sin karriär. Foto: Getty Images

Mickelson: ”Min karriär är på väg mot sitt slut”

Sexfaldiga majorvinnaren Phil Mickelson, 53, nämner att slutet på en framgångsrik men kontroversiell karriär snart är över.

Text: Felix Månsson • 2024-05-03 Uppdaterad 2024-05-03

Sex majors, 45 segrar på PGA-touren, invald i golfens Hall of fame… och en av utbrytarna till saudibackade LIV-touren.

Phil Mickelson, 53, har haft en lång, framgångsrik och kontroversiell karriär. I en intervju med Bloomberg TV berättar han nu att tiden för att lägga klubban på hyllan närmar sig.

– Jag är 53 år nu och min karriär, om jag ska vara ärlig, är på väg mot sitt slut, säger han.

– Nu vill jag hjälpa andra att hitta samma njutning och självuppfyllelse som golfen har gett mig.

Sedan hans historiska seger i PGA Championship 2021, då han som äldst någonsin tog hem titeln, 50 år gammal, har hans resultat dalat. Rycket Mickelson gjorde under söndagen på förra årets The Masters har visat sig vara en tillfällighet snarare än ett tecken på framtida topprestationer.

På utbrytartouren som amerikanen nu tillhör, LIV Tour, har Mickelson bara mäktat med en topp 30-placering på sex starter under årets säsong.

Men trots att prestationerna inte varit tillfredsställande för honom, slutar han inte att hylla den kontroversiella touren.

– Jag tror att det är mycket som kommer att hända de kommande fem-tio åren. Jag känner mig väldigt upphaussad och exalterad över vad det betyder för LIV Golf.

Mickelson må snart avsluta sin karriär, men han är säker på att LIV Tour kommer att växa långt efter att han lämnat.

– Jag tror att kvaliteten på spelarna kommer fortsätta att bli bättre varje år. Jag tror att platserna vi kommer till runt om i världen kommer att intressera spelare och fans. Vi kommer att åka till fler länder utanför Amerika som törstar efter professionell golf i världsklass.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-03
TournyttLIV Golf LeaguePhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen