Linn Grant hann spela klart innan åskan kom och avancerade i årets första major efter 68 slag på lördagen Foto: Christer Höglund

Åska hotar Chevron Championship – kan orsaka måndagsavslutning

Två svenskor med i tätstriden i Houston.

Text: Roger Andersson • 2024-04-21 Uppdaterad 2024-04-21

THE WOODLANDS TEXAS. Åska, regn och mörker ställde till det under tredje dagens spel av Chevron Championship. Spelet bröts och tredje rundan spelas nu istället färdigt tidigt söndag morgon lokal tid.

Med fyra hål kvar att gå var Maja Stark sex slag under och Anna Nordqvist fem under par med sex hål att spela. Båda spelarna i högsta grad med i tätstriden, delad åtta och delad nia, även om ledarinnan, Atthaya Thitikul är elva slag under par. Världsettan Nelly Korda jagar ett slag efter thailändskan tillsammans med kanadensiskan Brooke Henderson som på de 17 hål hon hann spela svarade för en fantastisk runda med en eagle, sju birdies och en bogey.

Det är fortsatt stabilt spel med stort tålamod från både Majas och Anna även om det verkade som någon lagt plastfolie ovanpå hålen för Anna som inte fick något gratis på greenerna.

Madelene Sagström och Linn Grant var säkert glada över att hinna runt innan åskan tvingade arrangörerna att avbryta spelet. Sagström är delad 29:a, tre under par efter 69 slag på lördagen. Linn Grant, som precis klarade kvalgränsen, är delad 31:a efter fina 68 slag på lördagen, bland annat gick hon tre under par på sista nio hålen.

Linnea Ström och Pernilla Lindberg missade kvalgränsen i fredags och spelar inte i helgen.

– Jag tycker nog att Maja och Anna fortsätter enligt uppgjord plan, bra tålamod och spel. Med tanke på att vädret är nyckfullt så kan söndagen bjuda på överraskningar så känns som att det där med tålamod och hålla sig till en plan är rätt. När det gäller Linnea så tränade vi en hel del på rangen i dag och hon hittade saker i tekniken som känns mycket bättre nu så hon kommer nog laddad till nästa spelvecka, sade damlandslagets coach Patrik Jonsson.

Tredje ronden spelas alltså färdigt tidigt på söndag, sedan arrangeras grupperna om och så spelas avslutningsrundan i trebollar istället för som normalt i tvåbollar. Om vädret fortsatt ställer till det så avgörs årets första major först på måndag. Det är inget som någon vill eftersom det ställer till stora logistikproblem för tv-bolag, spelare, medias och caddies resebokningar och inte minst för alla volontärer som behövs för evenemanget.

Läs också:


Text: Roger Andersson • 2024-04-21
TournyttAnna NordqvistAtthaya ThitikulBrooke HendersonChevron ChampionshipLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkNelly KordaTournytt
Rulla till toppen