Maja Stark är bara tre slag bakom tätduon inför helgen i Houston Foto: Christer Höglund

Tätkänning för Stark och Nordqvist i Chevron Championship

Lugn Stark: "Inga svordomar eller slå klubban i marken"

Text: Roger Andersson • 2024-04-20 Uppdaterad 2024-04-20

THE WOODLANDS TEXAS. Maja Stark och Anna Nordqvist har tätkänning i Chevron Championship inför helgens spel. Detta efter 69 respektive 70 slag på fredagen. Maja är delad femma, tre slag från ledningen och Anna ytterligare ett efter på en delad tiondeplats.

Ett par samtal med en viss Peter Hanson har betydelse i sammanhanget. Peter som segrare i Scandinavian Masters och två gånger Ryder Cup-spelare, arbetar nu med både Ludvig Åberg och landslaget.

– När jag pratade med Peter Hanson i lördags och i onsdags så berättade han om hur Ludde och han jobbar med att inte säga ”ha tålamod” utan istället ”spela vidare”, alltså fokusera direkt på nästa slag. För mig funkar det bra för att behålla lugnet. Jag har ju en tendens ibland att stressa upp mig när jag gör misstag och självförtroendet stärks när jag kan bevisa att jag just här där det som mest behövs, kan komma igen från misstag. Peter och jag pratade också om hur man bäst använder sin caddie. Så jag lär mig hur jag ska jobba med min caddie. (Hadley Tranfield). Jag hade ju inte ens en caddie första proffsåret.

240419 Houston TX USA / Foto Christer Höglund / The Chevron Championship årets första major i damgolf på The Club at Carlton Woods / Fredag andra tävlingsdagen/ Anna Nordqvist slår ut på det tionde hålet

Fortsättningen då? Blir det mer offensivt för att jaga ledande koreanskan Jin Hee Im och thailändskan Atthaya Thitikul på ”moving day” eller är det samma tålamodsteknik som gäller? Frågan ställs till Maja.

– Ju mer jag spelar banan enligt min plan där jag och min caddie går igenom taktiken inför varje hål, här kan vi satsa, här borde vi nog ”chilla” lite där flaggplaceringarna är nästan omöjliga, desto mer tryggt och rätt. Känns enklare i en major att gå vidare efter något dåligt slag eftersom jag vet att det är svårare och att fler misstag kommer att göras. Så var det också i dag, men jag behöll tålamodet och har varit bra på det nu. Inga svordomar eller slå klubbor i marken, sade Maja roat.

En som också har ett bra samarbete med sin caddie är Anna Nordqvist som har en god vän, Jack Clark på bagen. Jack är kompisen Madelene Sagströms pojkvän och fram till den här säsongen också Ludvig Åbergs caddie.

– Träffade 15 greener idag så betydligt enklare och jag slog bollen bra. Bra tålamod med att det är tuffa flaggplaceringar och nöjd med att avsluta med en birdie. Ingen vind i dag var väl en stor skillnad också. Lite mindre adrenalinpåslag idag också. Jag, Jack och Patrik (Jonsson tränare och landslagscoach) har hittat en bra taktik så vi kör vidare med stort tålamod, sade Anna.

Då det väntas både åska och häftiga regn lördag och förmodligen även söndag så spelas fortsatt trebollar med tidiga starttider. Om spelet inte kan genomföras som planerat blir det avgörande på måndag.

Startider lördag svensk tid:

D60 Linn Grant +2 kl 15.01

D41 Madelene Sagström par kl 15.45

D10 Anna Nordqvist -4 kl 17.45

D5 Maja Stark -5 kl 18.08

3 Nelly Korda -7 kl 18.30

1 Jin Hee Im -8 kl 18.30

1 Atthaya Thitikul -8 kl 18.30

Läs också:


Text: Roger Andersson • 2024-04-20
TournyttAnna NordqvistAtthaya ThitikulJin Hee ImLPGA TourMaja StarkNelly KordaTournytt
Rulla till toppen