Linn Grant kommer att använda sin bror som caddie från och med nästa tävling Foto: Christer Höglund

Grant vill ha kul igen – bryter med caddien

"Har inte tyckt om att spela lika mycket som tidigare"

Text: Roger Andersson • 2024-04-20 Uppdaterad 2024-04-20

THE WOODLANDS TEXAS. En sänkt birdieputt på sista hålet gör att Linn Grant får gå till jobbet även i helgen efter att precis klarat kvalgränsen.

– Jag kände verkligen att det började skaka i händerna, så skönt att sätta den, sade Linn som inte riktigt varit sig själv den senaste tiden. Förklaringen kom efter fredagens spel, nästa spelvecka har hon en ny caddie.

Ni som följer damgolfen är ju vana att se Linn Grant kämpa om segrar och att alltid ha en positiv inställning till allt. Men i år har det inte varit lika roligt med golf som tidigare. Efter Chevron Championship åker hon hem till Sverige för att kolla till det nya hemmet och på vägen tillbaka till USA har hon sällskap av en ny, kanske tillfällig caddie, hennes bror Jonathan.

– Jag har inte tyckt om att spela lika mycket som tidigare. Vill inte bara vara här för att prestera utan ha kul också. Har funderat på varför jag inte haft det, vad som passar mig bäst och därför går min caddie och jag skilda vägar efter den här helgen. Jag har ju haft Pontus (pojkvän) på bagen tidigare och vi har haft roligt på golfbanan, man kan skratta lite och prata om annat. För mig är det viktigt, jag tycker ju att jag är en glad och positiv person och när jag inte känner så, då måste jag agera, säger Linn.

240419 Houston TX USA / Foto Christer Höglund / The Chevron Championship årets första major i damgolf på The Club at Carlton Woods / Fredag andra tävlingsdagen/ Linn Grant

Det blir ett hektiskt schema för Linn som med 75-71, totalt 146 och två slag över par, spelar vidare i helgen. Sedan resa till Sverige, lite ledigt, tillbaka till USA, bland annat för US Open och så hem till Sverige igen för spel i Scandinavian Mixed på Vasatorp och så USA igen för en tredje major, KPMG Women´s PGA Championship. Efter den tävlingen tas OS-deltagarna ut så kanske en resa till Paris i slutet av juli också.

Vi är inte vana att se Linn Grant kämpa för en kvalgräns, när missade du en senast?

– Det var faktiskt förra gången jag sparkade en caddie, säger Linn med ett stort leende. Men jag vill påpeka att jag är en snäll arbetsgivare jämfört med många på touren.

Hur ser du på spelet i helgen då?

– Kan jag få in två rundor under par så kommer det att kännas bra.

Två slag bättre än Linn Grant hittar vi Madelene Sagström, då förstås också klar för jobb i helgen. Nöjd med vissa saker, mindre nöjd med andra.

– Slog bollen lite sämre idag, lite osynkad i kroppen men höll uppe spelet och kämpade på. Missade många fairways. Hittar jag lite momentum i morgon kan det bli kul, gäller att ta vara på par-femmorna och i övrigt spela smart, berättade Sagström.

Pernilla Lindberg och Linnea Ström missade tyvärr kvalgränsen. Pernilla hade fem över par totalt, 149 slag och Linnea som har det kämpigt med tekniken slutade på 159 slag.

Svenskornas placering inför helgen i Chevron Championship:

  1. 1. Jin Hee Im, Sydkorea -8
  2. 1. Atthaya Thittikul -8
  3. d5. Maja Stark -5
  4. d10. Anna Nordqvist -4
  5. d41. Madelene Sagström par
  6. d60. Linn Grant +2

Läs också:


Text: Roger Andersson • 2024-04-20
TournyttAnna NordqvistChevron ChampionshipLinn GrantMadelene SagströmMaja Stark
Rulla till toppen