Det blev en händelserik lördag i Texas för både Alexander Norén och Ludvig Åberg Foto: Getty Images

Norén nära albatross – Åberg tappade klubbhuvudet

Händelserik och framgångsrik dag i Texas för svenskarna.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-07 Uppdaterad 2024-04-07

Alla fyra svenska spelare gick under par under tredje ronden av Valero Texas Open. Under en dag då snittscoren var drygt 72,4 innebar det samtidigt att alla svenskar klättrade uppåt ordentligt på ledartavlan. Störst hopp gjorde Alex Norén som efter sin 66-rond (-6) klättrade 56 placeringar från delad 63:a till delad sjua inför sista ronden. Veckans tävling är sista möjligheten att spela sig in i nästa veckas major, The Masters, på Augusta National. Då behövs en seger men avståndet upp till ledande Akshay Bhatia är hela tio slag för Norén inför slutronden. Denny McCarthy är ensam tvåa i tävlingen på elva under par, fyra slag bakom Bhatia.

Norén gick de första nio hålen sex under par och var nära att göra albatross på det 18:e hålet (Noréns nionde) efter att ha slagit upp sig en halvmeter från hål från knappt 280 meter.

Bäst av svenskarna efter tre ronder är Ludvig Åberg som är ensam sexa efter en rond på 67 slag (-5). Åberg var bäst i hela fältet från tee under lördagen och tjänade knappt 2,6 slag mot snittspelaren i kategorin Off the Tee. Totalt efter tre ronder är han trea i samma kategori och fyra i fältet i kategorin Approach to Green.

– Jag tycker att jag slog bollen bra idag och satte mig aldrig i några större problem vilket var skönt. Renget under natten hade gjort greenerna lite mer mottagliga och jag är nöjd med spelet och scoren, sa Åberg.

På det 270 meter långa 17:e hålet (Åbergs nionde) drev han green trots att hans klubbhuvud på drivern lossnade i genomsvingen.

– Det kändes som en bra sving. Jag såg aldrig bollen i luften, jag var mest orolig över var klubbhuvudet tog vägen. Det var ganska bisarrt och jag har aldrig varit med om det förut, sa Åberg efter ronden.

Också Alexander Björk stod för en fin lördagsrond och avslutningen med tre raka birdies på hål 16-18 innebar 70 slag totalt och ett hopp uppåt från delad 34:e till delad 17:e plats inför sista ronden. Vincent Norrman gick också runt på 70 slag och avancerade från delad 63:e till delad 37:e plats inför söndagens avslutning.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-07
TournyttAkshay BhatiaAlexander BjörkAlexander NorénDenny McCarthyLudvig ÅbergPGA TourTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen