Jim ”Bones” Mackay och Justin Thomas under årets The Players Championship. Foto: Getty Images

Justin Thomas och caddien ”Bones” går skilda vägar

Bryter upp veckan före årets första majortävling.

Text: Olof Åsgård • 2024-04-04 Uppdaterad 2024-04-04

Jim ”Bones” Mackay har burit Justin Thomas bag i tre år. Men med bara en vecka kvar till The Masters på Augusta National Golf Club så går de skilda vägar samtidigt som Patrick Cantlays tidigare caddie Matt Minister tar över rollen som Thomas caddie. 

”Bones” var Phil Mickelsons caddie i 25 år, mellan 1992 och 2017. Tillsammans radade de upp PGA Tour- och majorsegrar. 

Det blev även en majorseger tillsammans med Justin Thomas när amerikanen överraskande vann PGA Championship 2022. 

Justin Thomas meddelade nyheten på X:
– Även om det är otroligt svårt för mig att säga, har Bones och jag skiljts åt. Jag kommer att vara evigt tacksam för att han kom med mig på bagen 2021. De saker vi har kunnat åstadkomma tillsammans – PGA Championship 2022, The Presidents Cup, The Ryder Cups var alla oförglömliga upplevelser. Hans visdom på och utanför banan har varit en välsignelse under en tuff del av min karriär och han var där varje steg på vägen. Jag vet att det kommer stora saker för oss båda på vägen. Jag önskar honom lycka till och kommer alltid att räkna honom och hans familj bland mina vänner, skriver Justin Thomas. 

30-årige Thomas spelar inte veckans PGA Tour-tävling Valero Texas Open. Nye caddien Minister gör debut på bagen i nästa veckas The Masters. 

Thomas missade kvalgränsen förra året och har som bäst slutat fyra på Augusta National (2020).
Årets upplaga blir Thomas nionde Mastersstart. Den här säsongen har börjat klart bättre än fjolåret då Thomas var inne i en djup svacka. I år har det hittills blivit två topp 10-placeringar på PGA Tour vilket placerar Thomas som 31:a på säsongsrankingen FedExCup.

Efter splitten från Mackay har Phil Mickelsons bror Tim varit den sexfaldige majorvinnarens caddie. Fram till förra veckan då de meddelade att Tim slutar som caddie och ersätts av Jon Yarbrough som har gått åt många profilerade spelare genom åren, däribland Suzann Pettersen, Gary Woodland och Smylie Kaufman.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-04-04
TournyttJim "Bones" MackayJustin ThomasPGA TourThe MastersTournytt
Rulla till toppen