Chris DiMarco skulle inte ha några problem med att LIV köpte PGA Tour Champions. Foto: Getty Images

PGA Tour Champions

Öppen för att LIV köper seniortouren av PGA Tour

PGA Tour-vinnaren Chris DiMarco tycker tourens pengar fördelas dåligt.

Text: Olof Åsgård • 2024-03-27 Uppdaterad 2024-03-28

Chris DiMarco, 55, har vunnit tre gånger på PGA Tour. Amerikanens glansdagar var i början av 2000-talet. DiMarco vann aldrig någon major men slutade tvåa i PGA Championship 2004 (vinnare Vijay Singh), tvåa i The Masters 2005 (vinnare Tiger Woods) och tvåa i The Open Championship 2006 (vinnare Tiger Woods). 

Nuförtiden spelar Chris DiMarco på seniortouren PGA Tour Champions och nyligen gästade han podcasten GOLF’s Subpar.

Där diskuterades möjligheten att LIV Golf skulle köpa seniortouren av PGA Tour och höja prispotterna. Något som DiMarco inte avfärdar som en dålig idé. 

– Vi hoppas nästan på att LIV köper Champions Tour. Låt oss spela om lite riktiga pengar härute. Jag menar, det är nästan ett skämt att vi får 2 miljoner dollar när det var typ sju spelare i The Players som tjänade mer än våra totala prispotter, säger DiMarco.

Den totala prispotten var 25 miljoner dollar i The Players Championship. Vinnaren Scottie Scheffler vann 4,5 miljoner dollar, tvåorna Wyndham Clark, Xander Schauffele och Brian Harman vann 1,9 miljoner dollar var.

Totalt finns det 67 miljoner dollar att spela om på PGA Tour Champions den här säsongen, medan huvudtouren har över 400 miljoner dollar.  

DiMarco passade även på att försvara de PGA Tour-spelare som gått över till LIV och tror att han skulle gjort likadant.

– De ville spela för mycket pengar, och de förtjänar det. De har haft några fantastiska karriärer, varför inte gå och få lite pengar? Jag träffade Graeme McDowell och han sa: `Jag gick fram till Jay Monahan (PGA Tour-kommissionären) och sa att jag älskar touren men jag kämpar för att behålla mitt kort och de här killarna erbjuder mig alla dessa pengar och mindre golf. Jag är ledsen, jag går.’ Och jag skyller inte ett dugg på honom, och jag sa att jag också skulle ha gjort det, säger DiMarco. 

Chris DiMarco, som enligt sportrac har spelat in 25 miljoner dollar i karriären, finns med i fältet i veckans tävling The Galleri Classic (2,2 miljoner dollar i total prispott) där även Robert Karlsson, 54, gör sin första start för säsongen. Karlsson har dragits med skador senaste året. På plats finns även Patrik Sjöland, som säkrat en plats genom föregående kvaltävling tidigare i veckan.

PGA Tour Champions, fre–sön: The Galleri Classic

Sänds i: Discovery+
Svenska spelare: Robert Karlsson, Patrik Sjöland

DatumHuvudsändning
Lördag 23 mars03.00
Lördag 23 mars19.30
Söndag 24 mars19.30

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-03-27
TournyttChris DiMarcoLIV Golf LeaguePGA Tour ChampionsTournytt
Rulla till toppen