Ludvig Åberg har rekat banan inför The Masters i april. Foto: Getty Images

The Masters

Tajt match på Augusta National – Åberg kunde till slut besegra mentorn

Förberedelserna för majordebuten är i full gång. Ludvig Åberg har spelat Augusta National ihop med Peter Hanson.

Text: Olof Åsgård/Eric Franzén • 2024-03-21 Uppdaterad 2024-03-21

Den 11 april gör världsnian Ludvig Åberg karriärens första start i en majortävling – i The Masters på Augusta National Golf Club i Georgia.

Direkt efter åttondeplatsen i The Players Championship förra veckan åkte 24-åringen till Georgia för ett par träningsvarv på Augusta National Golf Club.
Åberg hade även med sig mentorn Peter Hanson som gick i ledarboll med Phil Mickelson under finalronden av The Masters 2012. Hanson slutade till slut delad trea – vilket är den näst bästa svenska placeringen i tävlingen genom tiderna. 

I måndags gick mentorn och adepten en match på Augusta National som blev överraskande jämn. Först på hål 17 kunde Ludvig Åberg avgöra.

– Vi håller scoren hemlig. Men jag blev erbjuden både slag och att flytta fram en tee men vägrade. Tänkte att jag hade allt att vinna. Så jag var möjligen mer taggad än Ludde, kommenterar Peter Hanson med glimten i ögat till Svensk Golf och passar även på att hylla sitt nya komboset med Cobra King MB (J7-PW) samt Cobra King CB (J3-J6) som bidragande faktor till den slagkraftiga insatsen.

Tisdagen var vikt för att Ludvig Åberg och caddien Joe Skovron skulle genomföra ett vanligt inspelsvarv där en grundlig analys av banan utförs. Hanson, som själv varit inblandad i designarbeten på Bokskogen, noterade förändringar av greenytorna på några av hålen – ihop med den nya tee på tvåan som inofficiellt bekräftats i mediaguiden till årets The Masters.

– Greenerna på hål 2, 4 och 6 har fått sig en liten genomgång. Framförallt märktes det på sexan. Den var större och med en mer användbar platå bak till höger samt inte minst med mer plats bak till vänster. Funderar på om de kommer att skippa flaggan kort till vänster…

– Banan som väntat i grymt bra skick med hårdare greener än normalt. Fairways är fortfarande klippt från tee mot green. Detta ändras under nästa vecka, efter den stora medlemstävling som går till helgen, konstaterar Peter Hanson.

The Masters spelas 11–14 april. Ludvig Åberg är i nuläget ende svensk som är klar för majortävlingen. 

Läs också:


Text: Olof Åsgård/Eric Franzén • 2024-03-21
TournyttAugusta NationalLudvig ÅbergPeter HansonThe MastersTournytt
Scroll to Top